Praktična LolaŽivot

Šta da spremite za užinu svojim malim školarcima?

Septembar već uveliko traje i vaši mali školarci su igračke i zabavu zamijenili sa učenjem i odlaskom u školu, a vi ste se opet našli pred istim izazovom-šta da spakujete kao užinu svojoj djeci? Za sve vas koje muči ovo…

Vesna Drakulic

Septembar već uveliko traje i vaši mali školarci su igračke i zabavu zamijenili sa učenjem i odlaskom u školu, a vi ste se opet našli pred istim izazovom-šta da spakujete kao užinu svojoj djeci? Za sve vas koje muči ovo pitanje Lola magazin je pripremio nekoliko prijedloga. Vjerujte nam, iznenadićete se kada vidite koliko su jednostavni, a i vaše dijete će biti srećno i sito.

Jabuke

Kako da isiječete jabuku svom djetetu za školu, a da ona ne potamni? Jednostavno-dobro je operite, isijecite na kriške, a zatim ih spojite gumicom kao što vidite na slici.

Foto: YouTube screenshot

Gnjecavi sendvič? Apsolutno ne!

Kada između dvije kriške hljeba strpate majonezu, salamu, sir i salatu 99% je sigurno da će svi ti sastojci ukusan sendvič pretvoriti u neukusnu gnjecavu masu.

Foto: YouTube screenshot

Umjesto toga radije složite komplet za sendvič. U veću plastičnu posudu stavite tri manje. Jednu napunite salamom i sirom, drugu majonezom, treću opranom i isjeckanom salatom, a u veću posudu stavite samo hljeb. Poklopite posudicu sa majonezom, stavite u komplet i jedan plastični nožić, veliku posudu zatvorite i to je to!

Foto: YouTube screenshot

Neuredan paket za ručak

U jednu plastičnu kutiju ste stavili i sendvič i voće i povrće? Sve što ste dobili su pomiješani ukusi i mirisi i dijete koje se mršti i neće da jede.

Foto: YouTube screenshot

Ako već ne želite razdvajati sendvič na sve sastavne dijelove kao u prethodnom prijedlogu, onda barem voće i povrće smjestite u manje plastične posudice unutar jedne veće.

Foto: YouTube screenshot

Topla jela

Ako želite da vaše dijete pojede toplo pohovano pileće meso koje ste mu vi pripremili, onda izbjegavajte da tu hranu stavljate u plastične posudice. Radije se odlučite za malene termosice. U jednu plastičnu posudicu stavite malo kečapa ili neki drugi umak koje vaše dijete voli.

Foto: YouTube screenshot

Tortilja

Ne dozvolite da vaše dijete jede stare tortilje već ih napravite sami. Namažite tijesto za tortilju senfom, stavite salamu i sir, zamotajte i isijecite na komade.

Foto: YouTube screenshot

Uzmite plastičnu posudu sa tri pregrade, u jednu stavite isiječene komadiće tortilje, u drugu oguljenu klementinu, a u treću isjeckanu papriku i šeri paradajz.

Foto: YouTube screenshot

Kliknite na video ispod teksta i pogledajte kako da pripremite sve ovo što je gore objašnjeno, ali i da vidite još nekoliko zgodnih trikova za ukusnu užinu koju će vaše dijete sa uživanjem pojesti na velikom odmoru.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije