PojaveRadoznala Lola

Besplatan parking trudnicama i mladim majkama, ali pod dva uslova

Gradić Pontida na sjeveru Italije ovih dana je na meti kritika zbog toga što želi uvesti besplatan parking trudnicama i mladim majkama, ali samo ako su udate i državljanke Evropske Unije! U političkom dokumentu odbora pod nazivom “Opštinske regulative za discipline…

Vesna Drakulic

Gradić Pontida na sjeveru Italije ovih dana je na meti kritika zbog toga što želi uvesti besplatan parking trudnicama i mladim majkama, ali samo ako su udate i državljanke Evropske Unije!

U političkom dokumentu odbora pod nazivom “Opštinske regulative za discipline parkiranja tokom korištenja parking mjesta rezervisanih za trudnice i majke” navodi se da žene koje mogu koristiti roze zone za parking moraju “pripadati porodičnom nukleusu”, biti trudne ili majke, biti državljanke Italije ili Evropske Unije i rezidentkinje Pontide.

Foto: YouTube screenshot

Međutim, gradonačelnik Luigi Carozzi je ukinuo ovaj plan nakon što je dobio mnogo kritika zbog toga što isključuje samohrane majke, homoseksualce i strankinje. On je za izjavio da se regulative preispituju i da će biti promijenjene.

“Ovaj politički dokument stupiće na snagu najvjerovatnije do kraja godine, a tada će biti na raspolaganju trudnicama i majkama iz cijelog svijeta”, objasnio je gradonačelnik Carozzi.

Maurizio Martina, italijanski ministar poljoprivrede je upozorio da ovakvi incidenti mogu izmaći kontroli.

“Ovo pokazuje da neki ljudi nisu ništa naučili iz istorije. Kuda žele da nas odvedu? U odvojene autobuse? Ili bi nekim etničkim grupama zabranili da ulaze u prodavnice?”, napisao je ministar Martina na svom Facebooku.

Izvor: Telegraph, The Local

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije