DogađajiRadoznala Lola

Smijeh i suze na poetskoj večeri Gorana Tadića

Mnogo smijeha, pjesme, muzike i poezije ispunilo je sinoć Vijećnicu Banskog dvora u Banjaluci. Da se ne lažemo, bilo je tu i uzdaha, a omakla se i poneka suza kada nas pjesnik podsjeti na nešto što nas boli. Ipak, niko…

Vanja Stokic

Mnogo smijeha, pjesme, muzike i poezije ispunilo je sinoć Vijećnicu Banskog dvora u Banjaluci. Da se ne lažemo, bilo je tu i uzdaha, a omakla se i poneka suza kada nas pjesnik podsjeti na nešto što nas boli. Ipak, niko nije otišao bez osmijeha na licu i pregršta utisaka.

Upravo je Vijećnica bila mjesto gdje su Banjalučani uživali u nastupu Gorana Tadića, pjesnika iz Novog Sada. Njegovo gostovanje bio je zajednički poklon Banjalučanima od strane Udruženja građana eTrafika.net, magazina Lola i Banskog dvora. Na puna dva sata, Vijećnica je uzavrela od emocija, pomiješane sjete, tuge i radosti. Kao poklon, svi su na svojim sjedištima zatekli po dvije pjesme i pakovanje maramica. Da se nađe. A zatrebalo je, vjerujte.

Poznat po dirljivim pjesmama, Goran Tadić je neposredno komunicirao sa publikom, govorio svoje stihove, svirao gitaru, pjevao i navodio publiku da pjeva zajedno sa njim. I pjevali su. Želeći da pozornicu podijeli i sa publikom, pjesnik je nagovorio prisutne da ostalima govore svoje stihove, te pročitaju neko od svojih djela. Oni su hrabro, sa prigušenom stidljivošću i tremom, uzimali mikrofon i učestvovali u poetskoj večeri.

Iako se Goran sve vrijeme šalio da se radi o njegovoj oproštajnoj turneji, aludirajući na naziv njegove pjesme i samog događaja “Pišem ti poslednji put”, iskreno se nadamo da ćemo imati priliku da ga ponovo ugostimo u Banjaluci. Do tog narednog puta ćemo se sladiti njegovim pjesmama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije