Lole iz komšilukaO ljudima

Internet komentatori – trolovi ili jednostavno dileje

Kao što većina nas zna i primećuje svakoga dana – internet je suvo zlato jer nam, između ostalog, svakog dana pruža pregršt zanimljivih trenutaka. Međutim, jedna od lošijih strana interneta je što je svako sa konekcijom dobio priliku da javno…

Nemanja Cvijetić

Kao što većina nas zna i primećuje svakoga dana – internet je suvo zlato jer nam, između ostalog, svakog dana pruža pregršt zanimljivih trenutaka. Međutim, jedna od lošijih strana interneta je što je svako sa konekcijom dobio priliku da javno iskaže neko svoje mišljenje, što je po meni sranje i to se najbolje vidi po komentarima na Blicu i ostalim sajtovima. Svi se sećamo gospodina KAKO TO RUČAK NIJE BITAN i njegovih kompanjona sa malo mozga i viškom vremena i tastature.

Ja lično voli da idem na Jutjub da čitam komentare, i to me neviđeno zabavlja. Recimo, bilo koji link sa nekim ex yu umetnikom, u roku od odmah se posvađaju Srbin, Hrvat i još neko pride sa njima. Meni bi lično najbolji rijaliti bio da stavimo Srbina i Hrvata u sobu i između njih Teslinu fotku, i da ih gledamo kako se biju do smrti svađajući se jer bio naš ili nji’ov.

Mada je meni najjači komentar na Knez -Mia Bella signorina, koji prenosimo u celosti – Knez je veliki um, meša pravoslavno i katoličko hrišćanstvo obale Balkana, sa istočnjačkim kultovima Mongola i taoističkim i šinto-budističkim elementima Kine i Japana. Knez je vrhunac muzike, jer inkorporira latino ritmove, fank i džez sa pop-rokom i bluzom. Kako otkrivaš nove pravce i žanrove, i slušaš sve više muzike, otvaraju ti se čakre, i kad se otvori svih 7 čakri, spoznaš Kneza.

PA MOLIM LEPO. Druže, znam da se zajebavaš, ali i ako si ozbiljan, a ovoliko si načitan i uspeo si Kneza da povežeš sa ovim, ja ti skidam kapu i klanjam se do imbecilnosti. Kunem vam se, otkad ovo pročitah Kneza više ne gledam istim očima.

Ili brat na nekoj od besmrtnih pesama pokojnog Ipčeta – IPČE KRALJ, IPČE BOGOTAC, IPČE IZGUBLJENI NEMANJIĆ! JAO IPČE ŠTO MI NE JEBA FAMILIJU DA IMAM BRAĆU KO TI, A NE OVU MOJU STOKU!

Voleo bih da nešto u životi volim kao ovaj gospodin Ipčeta, majke mi moje.

Nego, da se vratimo na početnu tezu. Iako ima stvari koje nas tu zabavljaju i nasmejavaju, nekad ne može a da se ne uhvati čovek za glavu, sa obe ruke, i da udara glavom o astal kad vidi šta je neko napisao i iskazao kao svoje mišljenje. I to javno. Na sajtu koji dnevno pročita dva miliona ljudi. I ostao živ.

Naučnici rade godinama, poslali čoveka na Mesec, izmislili sve i svašta, napravili kompjutere i mobilne telefone a kojima imaš prozor u ceo svet, i ti, u 2017. godini, uz svu dostupnosti informacija koja ti je bukvalno na pritisak palca napišeš – ZEMLJA JE RAVNA PLOČA. Pa jebem ti mater blesavu, baš. Trebalo bi doći, prvo te izudarati rastaturom po glavi dok ne shvatiš da je okrugla, aposle ti doživotno zabraniti pristup internetu.

Mislim, za kraj – super je ceo taj privid slobode govora i demokratije i to da kao sad svako može da kaže ono što misli, ali ljudi koji su doneli to načelo očigledno nisu tada uzeli u obzir internet portale i ljude koji na njima ostavljaju komentare. Ništa nije tako veliki pokazatelj kolektivne gluposti kao jedan komentar na temu porodičnog nasilja i rasprava koja se zapodene posle toga. Verujte mi.

Stoga, ako imate nešto da kažete pametno, vi recite, a ko mislite da imate da kažete nešto pametno – konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom, pa tek onda za tastature.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije