Praktična LolaŽivot

Aktivirajte svoje tijelo na treningu sa boks vrećom

Želite li u kratkom vremenskom periodu steći odličnu kondiciju i izbaciti negativnu energiju iz sebe, isprobajte trening sa boks vrećom. Dobro je poznato da bokseri imaju izuzetno dobru tjelesnu građu, i ako nemate želje za borbu u ringu, možete pokušati…

Aleksandra Kecman

Želite li u kratkom vremenskom periodu steći odličnu kondiciju i izbaciti negativnu energiju iz sebe, isprobajte trening sa boks vrećom. Dobro je poznato da bokseri imaju izuzetno dobru tjelesnu građu, i ako nemate želje za borbu u ringu, možete pokušati doći u boksersku formu.

Da biste savladali osnovne bokserske tehnike potrebno je nekoliko treninga. Udaranje boks vreće može da bude i uvodni ili završni dio treninga u teretani.

Za bilo koji trening bitno je mišiće zagrijati i istegnuti prije izlaganja bilo kakvom naporu. Zagrijavanje možete početi sa laganim trčanjem na traci, nakon čega slijedi istezanje mišića, posebno gornjeg dijela tijela, a zatim preskakanje vijače, tradicionalni dio treninga boksera. Zagrijavanje bi trebalo trajati najmanje 10 minuta.

Danas smo za vas pripremili intervalni trening sa boks vrećom, sklekovima i plankom. Na taj način imamo odličan spoj vježbi koji dovodi do gubitka suvišnih kilograma, oblikovanja gornjeg dijela tijela, savladavanja osnova rekreativnog boksa i super osjećaja nakon treninga. Ovim treningom razvijate mišiće ramenog pojasa, grudi i leđa.

Četiri vježbe, interval rada 40 sekundi bez pauze, osam krugova ili rundi, sa pauzom između rundi od 30 sekundi do jedan minut, zavisno od toga u kakvoj ste formi.

Prva vježba su direktni udarci u niskom skipu, što brže možete, nemojte da gledate na snagu udarca. Nakon direktnih udaraca spustite se u plank položaj i ostanite u izdržaju. Treća vježba su modifikovani marinci ili burpee. Što ekplozivnije se spuštati u sklek, ustati u stojeći položaj i udarati direktne udarce u vreću. I četvrta vježba su sklekovi.
Pokušajte uraditi što više krugova možete!

Na kraju treninga istezanje pet do 10 minuta.

Odradite ovaj intervalni trening što eksplozivnije, sa što kraćim pauzama i izvucite iz sebe svoj maksimum!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije