KulturaRadoznala Lola

Najbolji filmovi o putovanjima: Nakon njih ćete spakovati kofere

Lista najinspirativnijih filmova kada su putovanja u pitanju. Ovde možda nema oskarovaca ili nagrađivanih na Venecijanskom, Berlinskom, Kanskom festivalu (mada ima i takvih), ali ima filmova koji su svojom scenografijom. muzikom, pričom probudili turistu u nama. Naterali nas da ubacimo u…

Redakcija

Lista najinspirativnijih filmova kada su putovanja u pitanju. Ovde možda nema oskarovaca ili nagrađivanih na Venecijanskom, Berlinskom, Kanskom festivalu (mada ima i takvih), ali ima filmova koji su svojom scenografijom. muzikom, pričom probudili turistu u nama. Naterali nas da ubacimo u tefter novu destinaciju, da prošvrljamo netom kako bi se upoznali sa kada i gde otići. Ovo su naši favoriti, kako holivudske, tako i svetske produkcije.

Pod suncem Toskane 2003 – Italija

U originalu Under the Tuscan sun

Priča o profesorki književnosti koja ima poteškoće u pronalaženju inspiracija za svoje pisanje. Život joj se menja kada je suprug napusti. Odlazi na putovanje po Toskani i novi život kreće kada reši da izađe iz autobusa i prosto kupi napuštenu kući koju je ugledala. Koga interesuje Italija, ovo je TAJ film. Kadrovi Amalfi obale su odlični. Positano je autentično prikazan.

Tajni život Voltera Mitija 2013 – Island, Grenland

U originalu Secret life of Walter Mitty

Koliko daleko ste spremni da odete za tu jednu savršenu sliku. Ben Stiler juri Šona Pena kako bi pronašao to nešto „neviđeno“ za poslednji broj magazina Life. Ovaj film ima fenomenalne kadrove Islanda i Grenlanda, a ima i ljubavnu priču koja se odvija tu negde sa strane. Film prvenstveno obiluje avanturama.

Jedi, moli, voli 2010 – Rim, Indija, Bali

U originalu Eat, Pray, Love

Ne znam da li postoji neko ko nije poželeo da se nakon gledanja ovog filma upusti u jedinstveno joga-iskustvo na Baliju. Ubud je gradić u kome se na Baliju odvija radnja. Kadrovi su više nego odlični. Na druge dve destinacije takođe. Ukratko, Džulija Roberts posle razvoda kreće na put oko sveta kako bi upoznala i pronašla srećnu sebe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije