KulturaRadoznala Lola

Najbolji filmovi o putovanjima: Nakon njih ćete spakovati kofere

Put za Dardželin 2007 – Indija U originalu The Darjeeling Limited Tri luda brata na proputovanju kroz Indiju. Nakon smrti oca pokušavaju da se međusobno bolje upoznaju, a prvenstveno da stignu do majke koja u hindu hramu meditira već duže od…

Redakcija

Put za Dardželin 2007 – Indija

U originalu The Darjeeling Limited

Tri luda brata na proputovanju kroz Indiju. Nakon smrti oca pokušavaju da se međusobno bolje upoznaju, a prvenstveno da stignu do majke koja u hindu hramu meditira već duže od decenije. Potpuno autentična Indija i njen železnički saobraćaj. Kultura Indije je takođe lepo obuhvaćena filmom.

Izgubljeni u prevodu 2003 – Japan

U originalu Lost in translation

Koliko jezik znači, koliko se kulture razlikuju. Bil Marej kao propali glumac i Skarlet Johanson kao devojka koja se pronalazi, pokušavaju da se uklope u japanski stil života. Mislim da nema osobe koja ne pomisli na ovaj film kada su u pitanju jezičke barijere koje se uvek javljaju na putovanjima.

 

Ljubav u Barseloni 2008 – Španija

U originalu Vicky Cristina Barcelona

Dve prijateljice se polako zaljubljuju u istu osobu. Slikara. Naravno da je tu i bivša supruga, pomalo luda, koju glumi Penelopa Kruz. Radnja se odvija u Barseloni i Ovijedu. Dobro supruga nije pomalo luda, totalno je opajdarena. To film čini još boljim.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije