KulturaRadoznala Lola

Najbolji filmovi o putovanjima: Nakon njih ćete spakovati kofere

Sedam dana 2008 – Kanada U originalu One week Bajkerska priča o čoveku koji kreće u avanturu nakon saznanja da mu je ostalo još jako malo vremena. Fotka mesta, upoznaje ljude i vozi se motorom po unutrašnjosti Kanade. Ponaša se dosta bezobzirno…

Redakcija

Sedam dana 2008 – Kanada

U originalu One week

Bajkerska priča o čoveku koji kreće u avanturu nakon saznanja da mu je ostalo još jako malo vremena. Fotka mesta, upoznaje ljude i vozi se motorom po unutrašnjosti Kanade. Ponaša se dosta bezobzirno prema verenici, al’ opet, ko da je bitno. Čovek ima rak.

 

Everest 2015 – Nepal

U originalu Everest

Film o istinitom događaju iz 1996. godine kada je veliki broj planinara uspeo da se popne na vrh, ali ih je prilikom spuštanja uhvatila ogromna oluja. Najveći deo ekspedicije je poginuo. Osim odličnog scenarija i montaže, film obiluje fantastičnim kadrovima Nepala i samih Himalaja.

 

U divljini 2007 – Aljaska

U originalu Into the Wild

Priča o preživljavanju u divljini Sjedinjenih Američkih Država. Istiniti događaj o momku koji je sve dao u dobrotvorne svrhe i zaputio se na Aljasku. Peške. Nađen je 4 meseca kasnije, mrtav. Na kraju ispade tužna priča al’ smo stvarno navijali za njega da stigne na svoje odredište. Odlična uloga.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije