KulturaRadoznala Lola

Najbolji filmovi o putovanjima: Nakon njih ćete spakovati kofere

The Sound of Music 1965 – Salzburg Britanska produkcija Ovaj mjuzikl je razlog zašto je 70% amerikanaca rešilo da obiđe Salzburg 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Radnja je vrlo interesantna. Marija je totalno promašila „karijeru“ pokušavajući da bude časna…

Redakcija

The Sound of Music 1965 – Salzburg

Britanska produkcija

Ovaj mjuzikl je razlog zašto je 70% amerikanaca rešilo da obiđe Salzburg 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Radnja je vrlo interesantna. Marija je totalno promašila „karijeru“ pokušavajući da bude časna sestra. Sticajem okolnosti postaje dadilja. Deca je baš i ne vole, što svakako nije dobro ako ste dadilja, al’ vremenom ona nalazi put do njihovih srca. Film je skroz u nekom Marry Popins fazonu.

Alexis Zorbas 1964 – Krit

Grčka produkcija

Entoni Kvin je odigrao maestralno, verovatno najveselijeg čoveka kojeg je filmsko platno ikada videlo. Zorba je čovek koji radi sve po mediteranski. Pije, jede, igra, peva, voli žene. Posle ovog filma svima bi trebalo da bude jasno zbog čega je kriza u Evropi. Kako to sever radi a kako jug uživa.

Da li smo propustili neki biser putopisa. Ako jesmo dodajte u komentarima koji je to film vas uspeo da pokrene i natera da posetite neku destinaciju?

Tripblogpost.com

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije