DogađajiRadoznala Lola

Festival kratkog muzičkog filma: Region se nadmeće za muzičke video nagrade

Umetnički direktor MTS VISION Boris Miljković festivala svečano je najavio u beogradskom “Centru za ravnotežu” prvi veliki regionalni festival spotova i kratkih muzičkih filmova. Boris Miljković bio je jedan od svedoka i učesnika beogradskog “novog talasa” na medijskom polju. Radio…

Redakcija

Umetnički direktor MTS VISION Boris Miljković festivala svečano je najavio u beogradskom “Centru za ravnotežu” prvi veliki regionalni festival spotova i kratkih muzičkih filmova.

Boris Miljković bio je jedan od svedoka i učesnika beogradskog “novog talasa” na medijskom polju. Radio je spotove, muzičke emisije i neobične TV filmove, koji se i danas rado pamte, a koji su nagrađivani na ozbiljnim evropskim festivalima.

Kao član famoznog dueta “Boris i Tucko” zaslužan je za jedan uzbudljiv period  u SFRJ pa su mu stranice posvećivali logično i engleski NME i francuski Liberation, a dobili su i MTV nagradu za spot grupe Lajbah (inspirisao režisera spota “Losing my religion” REM-a), kao i najznačajniju nagradu svetskog advertajzinga Klio (pandan Oskaru), i to za reklamu za list Komunist.

Boris Miljković je bio kreativni direktor agencije Saatchi & Saatchi za Srednji istok, ex YU region, McCann Erickson, Eurosong, a danas je na toj funkciji na RTS.

Na konferenciji za novinare koja je najavila festival koji slavi muzički spot, rekao je da je  umetnost pričati priče u tri minuta i dodao da  video nije više ono što je nekad bio –  “video sa leve strane, audio i tekst sa desne“, nego mnogo više.

Tim povodom iskoristio je priliku da pozove sve bendove da se prijave na konkur za MTS VISION festival koji je otvoren od 1. do 30. Oktobra 2017. i samim tim zauzmu svoje mesto na svečanoj dodeli nagrada koja je planirana 4. aprila 2017. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije