LjudiRadoznala Lola

Dijana Dejanović: Bolivud na čekanju zbog pelena

Dojučerašnji životni nomad, uvijek spremna za pokret i novu adresu, Dijana Dejanović je danas kofere privremeno spustila u Banjaluci. Zvijezda Bolivuda, model, mlada uspješna žena koja je godinama živjela u Kalkuti, u Indiji, gdje je izgradila briljantnu karijeru, posljednjih mjeseci…

Ana Tomić

Dojučerašnji životni nomad, uvijek spremna za pokret i novu adresu, Dijana Dejanović je danas kofere privremeno spustila u Banjaluci. Zvijezda Bolivuda, model, mlada uspješna žena koja je godinama živjela u Kalkuti, u Indiji, gdje je izgradila briljantnu karijeru, posljednjih mjeseci uživa u jednoj sasvim drugačijoj ulozi. Majčinstvo joj je, priznaje, donijelo mir i sreću na neočekivan način. Ipak, priznaje da je raduje i povratak poslu, koji joj nedostaje, ali i novim avanturama, kao i nekim budućim putovanjima u troje.

Uloge na filmskom platnu su trenutno “na čekanju” zbog jedne sasvim drugačije. Koliko je majčinstvo izmijenilo tvoj život i kakvim ga je učinilo?

Veći kontrast u odnosu na moj život prije nisam mogla da doživim. Od ciganke kojoj je sav život spakovan u dva kofera, nebitno na kojem kontinentu, postala sam svoja najveća noćna mora – majka i nečija domaćica. (smijeh) Tako mi je taj obični, porodični život djelovao iz ugla filmske glumice, modela i vječnog avanturiste. Tada nisam znala da i ovaj “obični” život može biti divan, još bolji i ispunjeniji od onog prije. Ne kažem da mi ništa drugo više nije bitno, nego da mi je porodica donijela mir i sreću na neočekivani način. U svakom slučaju mi je drago što sam toliko prošla i tek sada osnovala porodicu, jer da nisam ne bih sad mogla biti toliko sretna. Imala bih osjećaj da sam nešto propustila.

Trenutno si u Banjaluci. Znači li to da tu i ostaješ ili se, ipak, vraćaš u Indiju? Ili neku treću destinaciju?

Moja velika želja je da se kao porodica odselimo trajno, ali još ćemo malo sačekati sa planovima, da Noa malo poraste. U Indiju ćemo ići turistički ili ja sama, ako budem morala zbog posla.

Da li ti nedostaje profesionalna karijera ili ti je, možda, ovaj predah na neki način dobrodošao?

Naravno da mi nedostaje posao! Obožavam snimanja, bilo modna ili filmove. Ali odluku da rodim dijete sam donijela svjesna da više ne mogu da budem redovna na audicijama i da me to može stajati karijere. Ukoliko bude postojala mogućnost da idem na neka kraća putovanja zbog snimanja to mi neće biti problem. Duža ne mogu da planiram za sada.

Raduješ li se novim avanturama i zbog čega najviše?

Radujem se putovanjima sa porodicom. Želim da zajedno odemo u Indiju, u moju Kalkutu. Jako mi je bitno da jednom odemo tamo, zato što su taj grad i ta zemlja veliki dio mene i želim da ih dožive “kroz moje oči”. Onako kao kada nekoga odvedeš u svoj rodni grad. Osim Indije, draga nam je i Šri Lanka, gdje smo boravili prošle godine.

Kad planiraš da se vratiš poslovnim obavezama i koji su projekti prvi u pitanju?

Kod mene je teško bilo šta planirati kada je posao u pitanju. I dalje radim samo sa indijskom produkcijom, tako da ovisi od njihovih projekata. Najavljen mi je jedan kraći film u Dubaiju, krajem ove ili početkom iduće godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije