Praktična LolaŽivot

Šta pokloniti momku: Osam načina da ga izbezumite

Otkad znam za sebe, više volim da nekome pravim poklone i priređujem iznenađenja, nego da im samo kupim jednu stvar i predam. Da se razumijemo, često ja ne napravim tu stvar koju poklanjam već je kupim, ali se potrudim da…

Redakcija-

Otkad znam za sebe, više volim da nekome pravim poklone i priređujem iznenađenja, nego da im samo kupim jednu stvar i predam. Da se razumijemo, često ja ne napravim tu stvar koju poklanjam već je kupim, ali se potrudim da je predam na neobičan način i u neobičnoj ambalaži. Uvijek su to ukrasne kutije ili kesice za poklone, pune sitnica koje vam na prvi pogled ne dozvoljavaju da vidite šta ste tačno dobili, već morate da zaronite u sve to i potrudite se da dođete do poklona.

Uvijek su mi najveći izazovi bili pokloni za momke, posebno ako smo na početku veze i ne poznajem njegove životne navike. Onda sam pribjegavala internetu, forumima i detaljnom planiranju. Vjerujte mi, svaki od ovih osam prijedloga sam isprobala i znam zašto ih preporučujem, ali ne znam hoće li se baš vašem izabraniku dopasti. U svakom slučaju, možete ih modifikovati, kako bi bili približniji lično vama, odnosno njemu. Žao mi je samo što nemam fotografije ovih poklona, iz nekog razloga mi nikada nije palo na pamet da ih snimim.

Karikatura

Ovo je simpatičan i neobičan poklon. Bilo da je karikatura njega samog ili vas dvoje, što je pogodnije ukoliko se radi o godišnjici, sigurno neće otati ravnodušan. Odštampanu karikaturu možete saviti u tubu, poput onih u kojima se dodjeljuju diplome, i tako mu je predati. Vjerujte mi, biće zbunjen. Za realizaciju ove ideje potreban vam je vješt karikaturista, ja preporučujem Ninu Hadžić iz Sarajeva, kako ne biste dobili lik iz crtanog umjesto karikature. Imajte na umu da ovo košta malo više nego što ste možda navikli da dajete na poklone. Crtanje jednog lika je oko 50 KM, mada se da može naći i jeftinije. Samo imajte na umu da kvalitet ide sa cijenom.

Sitnice i slatkiši

Uzmite kutiju za poklone, na njeno dno stavite neku sitnicu koju ste kupili (ili više njih), a zatim to prekrijte slatkišima. Bombone, lizala, dječije žvake, krem bananice… Neka bude što raznovrsnije i šarenije. Jednom sam momku kupila ni manje ni više nego pertle za patike. Nerviralo me što mu se jedna pertla raspala i trebalo mu je 15 minuta da se obuje, a mrzilo ga da ide do radnje po nove, pa sam mu ih ja kupila, stavila u kutijicu a preko poredala bajadere. Ta sitnica može biti neka figurica ili igračka (recimo pile, ako jedno drugo tako zovete), kondomi, trzalice za gitaru… Može biti malo po veličini, ali uopšte ne biti sitnica, poput narukvice. Samo vodite računa o tome šta se sviđa njemu a ne vama. Recimo, momku za godišnjicu sam jednom kupila narukvicu od kaučuka, a na njoj je bila jako mala, neprimjetna pločica na kojoj je bio ugraviran datum.

Kartice sa željama

Izrežite malo deblje kartice, recimo od korica neke sveske ili tako nešto, i na njih napišite šta on dobija kada vam preda tu karticu. Na njima može pisati masaža, doručak u krevet, šetnja, neka od vaših seksualnih fantazija… Stavite na njih ono što želite da uradite za njega, ali mu napomenite da te kartice ne važe cijelu vječnost i da imaju rok trajanja. Njih možete uvezati trakicom ili kanapom i ostaviti na krevetu, a okolo razbacati balone. Vodite računa da na kartice stavljate ono što želite da uradite i što i vama godi, a ne samo ono za šta smatrate da bi njemu prijalo.

Potraga za blagom

Za ovo je potrebno malo više razmišljanja i organizacije ali vjerujte da vrijedi. Obiđite mjesta u gradu koja nešto znače za vašu vezu (mada i ne moraju imati simboliku) i tu ostavljajte šifrovane poruke koje će ga odvesti do narednog mjesta. Krajnja destinacija može biti park u kome ga čekate sa dekicom, flašom vina i nekom finom hranom, ili vaš stan u kome ćete improvizovati piknik, u slučaju da je vrijeme jako loše. Ja sam to riješila na ovaj način. Dogovorili smo se da se nađemo i pola sata prije nego što je trebao doći po mene, rekla sam mu da ode na autobusku stanicu i zaviri ispod klupe. Tamo je pronašao šifrovanu poruku (znate oni fazoni, kada su umjesto slova ispisani brojevi, a stoji objašnjenje koji broj je koje slovo), koja mu je govorila da ću tog dana da se malo igram sa njim i zamolila ga za strpljenje. U poruci je pisalo da ga naredni trag čeka na mjestu gdje je sve počelo. To je bio znak za lokal u kome smo započeli našu vezu. Na ulazu u njega je pronašao papirić na kome je pisalo da ga put ne vodi preko, već ispod našeg omiljenog mosta. On je trebalo da odmah zna koji je to most i da ode ispod njega i pronađe naredni trag. Nakon nekoliko usputnih “stanica”,na kraju je došao do mene, koja sam ga čekala uz rijeku, sa hranom i vinom.

Ključno je da ne pretjerujete sa tragovima, kako se njegovo hodanje po gradu ne bi odužilo na cijeli dan, dovoljna su 3-4 takva mjesta. Pazite da poruke ne budu previše tajanstvene i da ne budu previše izložene očima drugih ljudi. Budite dostupne na telefonu, jer će vas sigurno zvati usput, da vidi je li na dobrom tragu.

Putovanje

Ovo uopšte ne mora biti skup poklon, iako ste na prvu pomislili da jeste. Ja sam iskoristila jednu od ovih silnih šoping tura koje nam se nude i uplatila nam jednodnevni put do Klagenfurta. Cijeli autobus je išao u tržne centre, a mi smo išli da popijemo kafu u drugom gradu, šetamo i istržujemo nepoznate ulice. Povratna karta za jednu osobu obično košta oko 50 KM, a možete ih pronaći na raznim sajtovima koje nude velike, grupne popuste.

Neka vrsta spomenara

Početna ideja je bila da mu napravim novine (posebna simbolika je što smo oboje novinari), sa događajima koji su se desili na dan njegovog rođenja. Ne datum, već baš na taj dan. Od toga koliki je bio kurs dolara, pa do vremena i cijene jaja. Međutim, kako sam počela da istražujem, plan se malo promijenio. Pošto nisam pronašla dovoljno stvari kojima bih ispunila novine, proširila sam istraživanje na stvari koje su se dešavale na taj datum, nebitno koje godine. Ruku na srce, ovo je ogroman posao. Dobijete mnooogo informacija, koje trebate uobličiti u tekst, podesiti da ide u stupcima, odabrati fotografije i dati naslov… Ima tu posla. Ja na kraju nisam štampala kao novine, jer je nemoguće uraditi samo jedan primjerak, već sam odštampala na običnom A4 papiru, koji sam zatim izbušila na ivicama, uvezala kanapom i stavila neke super korice koje sam skinula sa starog spomenara.

Kalendar sa vašim fotografijama

Nisam ja pravila, ali su meni pravili. Na Internetu pronađete aplikaciju za to, samo odaberete izgled koji želite i ubacite fotografije. Vodite računa da fotografije imaju neku poveznicu sa mjesecom koji označavaju. Onda to odnesete u štampariju i imate gotov proizvod.

Mnogo, mnogo sitnica

Takođe nisam ja radila već su meni radili. Na moj rođendan se pojavio sa doslovno 30 kesa i kesica, a ja sam ostala šokirana. Tu je bilo svega! Dvije šolje iz kojih ćemo piti kada je kod mene, mala šećernica jer sam stalno zaboravljala da je kupim, šnalice jer sam ih stalno gubila… Trebalo je vremena da se sve to nađe u gradu, kupi i zapakuje, ali bogme i otpakuje!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije