NevjerovatnoZabavna Lola

Da li biste platili da se izgubite?

Putovanja su uglavnom isplanirana do zadnjih detalja-znate šta ćete raditi, rezervišete smještaj i pronalazite restorane u kojima ćete jesti. Međutim, turistička agencija “Black Tomato” iz Londona vam nudi nešto sasvim drugačije-luksuzna putovanja “Get Lost” (“Izgubite se”) na kojima ćete otputovati…

Vesna Drakulic

Putovanja su uglavnom isplanirana do zadnjih detalja-znate šta ćete raditi, rezervišete smještaj i pronalazite restorane u kojima ćete jesti. Međutim, turistička agencija “Black Tomato” iz Londona vam nudi nešto sasvim drugačije-luksuzna putovanja “Get Lost” (“Izgubite se”) na kojima ćete otputovati u nepoznato.

Putovanje se bazira na tome kako vi želite da se osjećate, a ne gdje hoćete da idete. Za 33.000 američkih dolara nećete znati gdje ćete se naći, ali jedno je sigurno-doživjećete nezaboravno iskustvo. Kako sve to zapravo funkcioniše?

Foto: YouTube screenshot

Ljudi zainteresovani za ovaj program se povezuju sa stručnjakom za ovakva putovanja. Tokom konsultacija putnici otkrivaju koji su ciljevi njihovih putovanja i zbog čega se tačno žele isključiti iz svakodnevnog života. U obzir se uzima i to kako se oni žele osjećati na svom putovanju. Na samom kraju, putnici imaju pravo da kažu kakav teren bi voljeli da istražuju-da li je to polarni dio svijeta, pustinja, džungla, obala ili planina. Isto tako postoji i mogućnost da umjesto njih o tome odluči stručnjak za “Get Lost” putovanja.

Kada prikupe sve ove informacije zaposleni u turističkoj agenciji “Black Tomato” se daju na posao kako bi kreirali jedinstvenu avanturu na dalekoj lokaciji koja putniku ostaje tajna sve do samog polaska. Ukoliko ima potrebe za tim ova turistička agencija će obezbijediti i personalizovane treninge i obuku o vještinama preživljavanja kako bi pripremili klijenta za boravak u divljini.

Foto: YouTube screenshot

Destinacija se klijentima otkriva tek prvog dana putovanja kada komercijalnim letom dođu do mjesta odakle počinje njihovo putovanje. Ukoliko njihova maršruta zahtijeva promjenu lokacije “Black Tomato” će im obezbijediti privatni avion ili helikopter. Kada slete na početnu destinaciju putnici se upoznaju sa svojim aktivnostima i dobijaju satelitski telefon i offline kartu. Pored toga na raspolaganju im je i oprema za praćenje kako bi članovi tima iz “Black Tomato”-a bili i izdaleka sigurni u to da su putnici bezbjedni. Međutim, tim ove turističke agencije se ne miješa u putovanje osim ako to nije baš potrebno. Dosad su organizovani probni izleti u Mongoliju, Svalbard i Guyanu. Posjetite WEB stranicu turističke agencije “Black Tomato” i pogledajte gdje vas sve može nanijeti staza ispod vaših stopala.

Izvor: Business Insider

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije