FantastičnoZabavna Lola

Pogledajte kako izgleda hotel uređen poput biblioteke

Ukoliko se ikada nađete u srednjovjekovnom selu Obidos u Portugalu nemojte propustiti priliku da barem jednu noć prespavate u neobičnom hotelu „The Literary Man“. Tu vam neće smetati to što ste zaboravili ponijeti nešto za čitanje od kuće zato što…

Vesna Drakulic

Ukoliko se ikada nađete u srednjovjekovnom selu Obidos u Portugalu nemojte propustiti priliku da barem jednu noć prespavate u neobičnom hotelu „The Literary Man“. Tu vam neće smetati to što ste zaboravili ponijeti nešto za čitanje od kuće zato što se u ovom hotelu nalazi kolekcija od više od 50 000 knjiga!

„The Literary Man“ gostima je otvorio vrata 2015. godine i za kratko vrijeme je postao omiljeno mjesto za odmor svim ljubiteljima knjiga. Njegova kolekcija knjiga raste iz dana u dan, a većina njih je napisano na engleskom jeziku. Možete ih naći bukvalno u svakom ćošku hotela-prekrivaju zidove velikog dnevnog boravka, nalaze se na noćnim ormarićima u 30 spavaćih soba, u zatvorenom baru i starom vinskom podrumu. Među njima možete naći književna djela različitih žanrova, od romana i poezije pa sve do knjiga sa receptima.

Foto: YouTube screenshot

No, šta se dešava kada ne uspijete jako zanimljivu knjigu pročitati do kraja svog boravka u hotelu? Ne brinite, uvijek je možete ponijeti sa sobom kući zato što se sve te knjige mogu kupiti. Na raspolaganju su vam čak i stari, rijetki naslovi po visokoj cijeni od 550 dolara. Ipak, većina gostiju više voli da doda nešto u kolekciju hotela nego da uzimaju neku knjigu iz nje.

„Naši gosti vole da donose svoje knjige i da njima obogate našu kolekciju. Oni koji nisu ponijeli knjigu sa sobom obično je kasnije pošalju poštom i doniraju hotelu“, objašnjava predstavnik hotela „The Literary Man“ i dodaje da kolekcija raste tolikom brzinom da će uskoro dostići nevjerovatnu brojku od 100 000 knjiga!

Foto: YouTube screenshot

„The Literary Man“ u Obidosu nije jedini ovakav hotel, ali definitivno ima najveću kolekciju knjiga. U hotelu „The Library“ u New Yorku nalazi se 6000, dok u hotelima „The Nines“ u Portlandu, Oregonu i „Bed“ u Tokyju, Japanu gosti mogu uživati u kolekciji od 3000 književnih djela. Najraznovrsniju ponudu ipak ima hotel „The Literary Man“, a za jednu noć u njemu moraćete platiti 90 dolara.

Izvor: Oddity Central

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije