DogađajiRadoznala Lola

Nijedna pesma o njoj: Ratko Petrović gostuje u Banjaluci

„Nijedna pesma o njoj“ naziv je muzičko-književne večeri koju će 21. oktobra u banjalučkom Banskom dvoru održati pjesnik iz Beograda Ratko Petrović. Događaj počinje u 19 časova, a organizatori su Udruženje građana eTrafika.net, magazin Lola i Kulturni centar Banski dvor….

Vanja Stokic

„Nijedna pesma o njoj“ naziv je muzičko-književne večeri koju će 21. oktobra u banjalučkom Banskom dvoru održati pjesnik iz Beograda Ratko Petrović. Događaj počinje u 19 časova, a organizatori su Udruženje građana eTrafika.net, magazin Lola i Kulturni centar Banski dvor.

Publika će imati priliku da u intimnijoj atmosferi svjedoči Petrovićevom izvođenju svoje dvije ljubavi, od mnogo njih. On će kombinovati sviranje svojih kompozicija na gitari, zajedno sa čitanjem svojih pjesama, kako bi prisutni mogli steći širu sliku o opusu njegovog djelovanja. Organizatori najavljuju i posebna iznenađenja, koja neće otkrivati sve do samog događaja.

Petrović radi kao učitelj u jednoj osnovnoj školi u opštini Palilula. Kako ističe, ova profesija ga ispunjava, ali nije jedina oblast kojom želi da se bavi. Najpoznatiji je po emotivnim stihovima koje piše, a kojima se obraća Njoj, ženi koju traži cijeli svoj život.

Do sada je objavio šest zbirki pjesama, od kojih je posljednja tek izašla iz štampe i zove se „Nijedna pesma o Ani“. Pored poezije, piše i kratke priče, a za svoj rad je dobijao nekoliko nagrada na različitim takmičenjima i konkursima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije