AktivizamHrabra Lola

Perike od “čarobnog prediva” za djecu koja boluju od raka

Holly Christensen iz Palmera na Aljasci željela je da na neki način pomogne svojoj prijateljici čija je kćerkica oboljela od raka. Djevojčica je imala samo dvije godine i Holly, nekadašnja medicinska sestra koja je brinula o pacijentima oboljelim od raka,…

Vesna Drakulic

Holly Christensen iz Palmera na Aljasci željela je da na neki način pomogne svojoj prijateljici čija je kćerkica oboljela od raka. Djevojčica je imala samo dvije godine i Holly, nekadašnja medicinska sestra koja je brinula o pacijentima oboljelim od raka, je znala da će liječenje biti teško za nju.

“Kad jednom postanete medicinska sestra koja brine o oboljelima od raka, to ostajete zauvijek. Život vam se promijeni”, otvoreno priča Holly.

Holly Christensen, Foto: YouTube screenshot

Od 2015. godine ova divna žena je poklonila ispletene perike po uzoru na kose princeza i superheroja, a one su otišle na više od 4000 dječijih glavica! Volonteri iz cijelog svijeta pletu ove perike, a Holly ih je sve ujedinila u grupu “Magic Yarn” (“Čarobno predivo”). Bree Hitchcock koja je zajedno sa Holly osnovala tu grupu otkriva da je potražnja za perikama po uzoru na likove poput Else i Rapunzela sve veća i veća i da jedva stižu odgovoriti na sve narudžbe.

Ove perike se mogu naručiti pojedinačno ili nekoliko njih za bolnicu ili centar u kojem se djeca liječe. Besplatne su i stižu na adresu primaoca u roku od četiri sedmice nakon narudžbe.

U ovom projektu učestvuju ljudi iz cijelog svijeta, Foto: YouTube screenshot

“Ponekad dobijamo narudžbu za periku za jako bolesno dijete. Kada se to desi, perike stižu i ranije”, objašnjava Bree i dodaje da je posebno dirljivo kada bolesnom djetetu pošalju periku njegovog ili njenog najdražeg lika iz nekog filma “Djeca tada preuzimaju i osobine tog lika kao što su snaga i odlučnost.”

Mali hrabri kapetan Jack Sparrow, Foto: YouTube screenshot

Ukoliko i vi želite da pomognete hrabrim mališanima koji se bore sa rakom, posjetite WEB stranicu projekta “Čarobno predivo” i pogledajte na koji način možete da se uključite u ovaj divni, humani projekat.

Izvor: ABC News

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije