Lole iz komšilukaO ljudima

Balkanski Horoskop za neupućene i slabo upućene

Razmišljam se da korigujem malo horoskop, za ove naše, srpske i balkanske prostore. Ja isprva nikad nisam ni nešto mnogo verovao u taj Horoskop, jer nije mi baš bilo jasno kako položaj planeta u zvezda može da utiče na moj…

Nemanja Cvijetić

Razmišljam se da korigujem malo horoskop, za ove naše, srpske i balkanske prostore. Ja isprva nikad nisam ni nešto mnogo verovao u taj Horoskop, jer nije mi baš bilo jasno kako položaj planeta u zvezda može da utiče na moj život, ali onda kad sam video kako samo jedan praznoglavi političar može, shvatio da sam da zvezde mogu mnogo više.

Stoga sam prepravio Zodijak, ali ne znam sad koliko će se svako od vas naći u pomenutim znacima.

MATARUŠKI OVAN – rođen na Balkanu u martu, planira da umre isto na Balkanu u bilo kom mesecu. U suštini ga ne zanima ništa nešto preterano, ali kad ga nešto zazanima, tu je najbolji, makar u guranju kolica punih maltera. Voli da nabode glavom, al’ da ispadne slučajno. Uvek je nešto okružen gomilom žena i misli da je glavni, a zapravo on uvek postavlja sto i pere sudove posle ručka.

VOLINA – isto rođen u Srbiji u maju, ne razmišlja gde će i kad da umre. Nekad bi samo sedeo i mirisao cveće, a nekad te napenali iz sve snage. Češe jaja kad dođe kod kuma na slavu i ne ide kući dok ne popije poslednje pivo iz gajbe.

ZNAČI BRAT ZNAČI BLIZANAC – šizofren do jaja, neuračunljiv, ali ti je zato svaki izlazak sa njim Majka Mara. Ne znaš da l’ ćeš da završiš u krajnicima Nataše Šavije ili u istrazi. U suštini dobar lik, ili likovi, kako god.

RAK ILI TI KANCER DRUŠTVA – Aleksandar Vulin. U podznaku Znači brat znači blizanac jer ni on nije baš sam u glavi. Ume da napravi pičvajz za desetoricu i onda da svali na Volinu. Svaki dan sa njim nova avantura jer ti treba pola dana da provališ sa kojim podstanarom u glavi zapravo i pričaš.

ILI JESI ILI NISI LAV – Rođen u Srbiji, planira da ode iz nje. Pametan momak, ne pije mnogo kad izađe u grad, vođa ekipe, samo nekad mnogo lenj. Plaši se žene, ali jebiga, ne može sve baš da ti ide na ruku. Kad je napolju uvek urliče i vodi reč, ali zato kad dođe kući glumi nameštaj i sedi u ćošku.

RUMUNSKA DEVICA – to ne postoji. Isto kao pošten političar, to je izmišljeno samo da se popuni broj. U suštini sve što dolazi iz Ruminije bude sranje, pa i device.

BUGARSKA VAGA – laže za sve pare. 0,8 ti izmeri kao gram. Govno jedno šugavo. Ima evropski pasoš, ali je glup kao kurac, pa mu i ne vredi mnogo. Kao majmun sa Kalašnjikovim, ume da napravi samo štetu, ali ne kapira da je napravio, nego se okrene i tera dalje, sa sve prstom u nozdrvi. Ima neki tupavo navaletni pristup prema devojkama, ali nekako uvek pogodi one kod kojih taj pristup ume da upali.

ŠKORPION – zajeban lik, hoće da nabode u bradu kad mu krene omiljena pesma u diskoteci. Legija ga se plaši. Al’ kad te voli onda te voli za sve pare, pa te stegne onako špansku oko vrata dok ti ne pukne vena kenjra na čelu, pa kaže LJUBI TE BRAT. Nije lik sa kojim bi stalno izlazio u grad, ali mu uvek svirneš sa skutera kad ga vidiš u kraju kako tuče nekog ispred kladionice.

HEKLER – strelac, mlađi brat na Škorpiona. Isto dobar lik, pametniji od brata, ali voli da te spušta u društvu kad ispadneš glup i nekad te gađa vazdušnom puškom sa terase kad te vidi da se vataš sa ribom iz kraja na klupi.

JARAC – Pametan momak, nego se neretko desi da oženi neku kozu. I onda jebiga, džaba mu što je pametan kad se ponaša glupavo. Tvrdoglav za sve pare, u stanju da se sebi toliko usere u život samo da bi nekom drugom objasnio da nije u pravu.  Mož’ da se raspravlja onim ravnim, jednoličnim tonom dok ne potroši sav vazduh u prostoriji, pa svi sagovornici popadaju u nesvest.

VODOLIJA – U, to je onaj što pliva svuda. U govna da ga baciš on bi plivao leđno sve pevušeći. Ništa mu ne smeta, osim kad mu bugarska vaga izvaga gram na 0,8, tad ‘oće da ubije. Generalno kul lik, kad ga stavi u sobu punu žena ne priča skoro uopšte, ali se samo smeška i na kraju sve nekako budu zaljubljene u njega.

RIBE SPLAVARUŠE – čini vam se da im je potreban vazduh za opstanak, ali nije, jer vazduh pre svega hrani mozak, a one isti nemaju. Ne šire vidike lako, ali zato noge šire kako ‘oćeš. Ali su snalažljive, umeju sebi da organizuju život lepo, i u suštini im većina zavidi jer ima previše mozga da bi živeo tako jednostavno.

Eto ga, ja sam se malo i našao u svom znaku, a vi proverite kako ste se našli vi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije