Praktična LolaŽivot

Mafini od jaja, slanine i povrća za doručak

Vikend je stigao, probudili ste se, obukli, umili i sada razmišljate šta biste mogli da doručkujete. Ako su vam dosadili sendviči i kojekakvi namazi, a želite pojesti nešto ukusno i neobično onda Lola magazin ima odličan recept za vas. Zašto…

Vesna Drakulic

Vikend je stigao, probudili ste se, obukli, umili i sada razmišljate šta biste mogli da doručkujete. Ako su vam dosadili sendviči i kojekakvi namazi, a želite pojesti nešto ukusno i neobično onda Lola magazin ima odličan recept za vas. Zašto danas ne biste za doručak napravili mafine od jaja, slanine i povrća?

Foto: YouTube screenshot

Slaninu i pancetu propržite da budu hrskave. Nakon toga, na blagoj vatri propržite luk i gljive. Obarite brokulu, isijecite crvenu papriku baburu, naribajte mrkvu i nasijecite malo sira trapista. Pored toga vam još trebaju jaja, margarin, so i biber.

Foto: YouTube screenshot

Izmutite  jaja, biber i so. Namažite margarinom kalupe za mafine, a zatim u njih prvo stavite luk, papriku, gljive, zatim mrkvu, a onda izlomite hrskavu slaninu i pospite po povrću. Nakon toga dodajte brokulu, pa komadiće pancete. Sada je došlo vrijeme da dolijete razmućena jaja u kalupe. Vodite računa o tome da ne napunite kalupe do vrha jer na kraju morate dodati još i sir.

Foto: YouTube screenshot

Stavite kalupe u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite mafine oko 20-30 minuta na temperaturi od 190 stepeni. Kada se malo ohlade, izvadite mafine iz kalupa i pozovite svoje ukućane na doručak. Prijatno!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije