AktivizamHrabra Lola

Zahvaljujući ovoj djevojčici djeca u vrtiću su dobila besplatno mlijeko

Nema ništa ljepše od toga kada ste u mogućnosti da pomognete drugim ljudima, ali kada to počnete raditi još u ranom djetinjstvu, onda je to sigurno znak da ćete u životu učiniti velike stvari. Jedna od tih osoba je i…

Vesna Drakulic

Nema ništa ljepše od toga kada ste u mogućnosti da pomognete drugim ljudima, ali kada to počnete raditi još u ranom djetinjstvu, onda je to sigurno znak da ćete u životu učiniti velike stvari. Jedna od tih osoba je i preslatka petogodišnja djevojčica po imenu Sunshine Oelfke. U vrtiću je primjetila da, za razliku od druge djece, njena prijateljica Layla nikada ne pije mlijeko. Kada ju je upitala zašto, Layla je odgovorila da nema novaca za njega. I tada je malena Sunshine odlučila da čim dođe kući razbije svoju kasicu-prasicu i svu ušteđevinu pokloni svojoj drugarici!

Dok je sjedila na podu dnevne sobe u svom domu u Ishpemingu, Michiganu i brojila kovanice i papirnate novčanice, njena baka Jackie ju je pitala šta to radi.

“Trebaju mi za mlijeko. Odnijeću ih svojoj prijateljici Layli. Ona ne pije mlijeko u vrtiću zato što njena mama nema novaca, a ja imam”, ozbiljno je objasnila Sunshine spremajući novac u svoju torbicu.

Little Girl Saves Up to Buy Her Classmates Milk

This 5-year-old used her piggy bank money to buy her classmates milk

Posted by NowThis on Samstag, 21. Oktober 2017

Čuvši to, dirnuta baka je zajedno sa svojom unučicom otišla kod direktora i dale su mu 30 dolara koje je ova divna djevojčica uštedjela. U Sunshininoj grupi ima oko 20 djece, a skoro pola njih nema novca za mlijeko koje po tetrapaku košta 0.45 dolara. Njena baka je snimila ovu divnu gestu svoje unuke i podijelila video snimak na Facebooku. Ljudi su se počeli javljati nudeći novčanu pomoć za djecu čiji roditelji ne mogu da im plate mlijeko u vrtiću. To je inspirisalo Jackie da pokuša prikupiti 700 dolara kako bi se pokrili troškovi za čitav semestar. I uspjela je! Za samo sedam dana preko stranice GoFundMe prikupila je 1.000 dolara i zahvaljujući dobrim ljudima, sva djeca u Sunshininoj grupi će imati besplatno mlijeko čitavu godinu-a sve je počelo zbog jednog dobrog, plemenitog srca petogodišnje djevojčice.

Foto: YouTube screenshot

“Ona nije ni svjesna šta je uradila i koliko je uticala na ljude. No sada zna da može postići sve što poželi”, objašnjava ponosna baka Jackie. I nema sumnje da je ovo tek početak i da će malena Sunshine definitivno donijeti sunce u živote mnogobrojnih ljudi.

Izvor: People

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije