NevjerovatnoZabavna Lola

Pet žena koje će vas inspirisati na nove avanture

Michelle Jana Chan Michelle je književnica koja je putujući svijetom našla vremena i da pliva Bosphorusom, da se trka oldtajmerima od Pekinga do Pariza, te da usput dobije i dozvolu za privatnog pilota. Uz sve to, Michelle na posao ide…

Vesna Drakulic

Michelle Jana Chan

Michelle Jana Chan, Foto: YouTube screenshot

Michelle je književnica koja je putujući svijetom našla vremena i da pliva Bosphorusom, da se trka oldtajmerima od Pekinga do Pariza, te da usput dobije i dozvolu za privatnog pilota. Uz sve to, Michelle na posao ide motorom. Putovanja je zavoljela još kao djevojčica budući da je njen otac bio pilot kompanije „British Airways“. Porodica Jana Chan se zbog toga često selila. Isto tako, Michelle je obožavala da čita i upravo su knjige u njoj probudile želju da posjeti daleke destinacije. Michelle smatra da joj je mješovito porijeklo (njen otac je iz Guyane u Južnoj Amerci, a majka iz Češke) pomoglo da shvati da, kako sama kaže, pripada svijetu i ima dozvolu da ga istražuje. Koji bi savjet dala ženama koje žele da putuju?

„Idite bilo gdje. Rijetka su mjesta koja bih izbjegavala zato što sam žena koja putuje sama. Zapravo je često prednost biti žena“, priča Michelle.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije