NevjerovatnoZabavna Lola

Pet žena koje će vas inspirisati na nove avanture

Juliana Buhring Juliana se bavi sportom, veoma je izdržljiva, a tome u prilog ide i činjenica da je 2012. godine postala najbrža žena koja je svijet proputovala na biciklu. O tom putovanju je pisala u svojoj autobiografskoj knjizi „This Road…

Vesna Drakulic

Juliana Buhring

Juliana Buhring, Foto: YouTube screenshot

Juliana se bavi sportom, veoma je izdržljiva, a tome u prilog ide i činjenica da je 2012. godine postala najbrža žena koja je svijet proputovala na biciklu. O tom putovanju je pisala u svojoj autobiografskoj knjizi „This Road I Ride“. Jedan od najvećih udaraca pretrpjela je 2010. godine kada je njen partner Henri Coetzee umro na ekspediciji. Upravo joj je to što je stigla do kraja svog putovanja na dva točka pomoglo da se izvuče iz depresije u trenutku kada nije znala kako da nastavi živjeti. Svim ženama savjetuje da se hrabro otisnu u svoje avanture.

„Svi su mi govorili da ne putujem sama zato što je to isuviše opasno. No, meni uopšte nije bilo tako. Naprotiv, bilo je sasvim suprotno. Mislim da su ljudi spremni da pomognu. Zaista sam bila dirnuta velikodušnošću i otvorenošću stranaca koji su mi htjeli pomoći ili mi dati hrane“, priča Juliana.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije