NevjerovatnoZabavna Lola

Pet žena koje će vas inspirisati na nove avanture

Sarah Marquis Švajcarska istraživačica Sarah je tri godine hodala od Sibira do pustinje Gobi, išla je do Kine, Laosa, Tajlanda, a zatim i preko Australije. Sa sobom je nosila samo najosnovniju opremu i satelitski telefon za hitne slučajeve i povremeni…

Vesna Drakulic

Sarah Marquis

Sarah Marquis, Foto: YouTube screenshot

Švajcarska istraživačica Sarah je tri godine hodala od Sibira do pustinje Gobi, išla je do Kine, Laosa, Tajlanda, a zatim i preko Australije. Sa sobom je nosila samo najosnovniju opremu i satelitski telefon za hitne slučajeve i povremeni kontakt sa ljudima koje voli. Svoje izuzetno putovanje je dokumentovala u knjizi „Wild By Nature“ i redovno drži govore o tome što je naučila. Tako je učestvovala i na konferenciji „TEDTalk“. Sarah smatra da je kao dijete veoma malo putovala zbog toga što je živjela u švajcarskom selu, ali je to nije spriječilo da od malih nogu razvije želju za avanturom. Nikad nije mislila da je ograničava to što je žena.

„Bila sam nemirno dijete koje je trčalo posvuda i još uvijek sam takva, samo malo viša i starija. Na ekspedicije sam išla još kao djevojčica – jednog dana sam pobjegla, povela psa sa sobom, pokušala spavati u pećini i nikome nisam ništa rekla“, priča Sarah.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije