Praktična LolaŽivot

Zašto ne želim biti u vezi?

Kirsty Strickland je samohrana majka koja živi u Glasgowu, Škotskoj gdje radi kao politička koluministkinja i komentatorka.

Vesna Drakulic

Sa ocem svoje trogodišnje kćerke je bila u vezi šest godina. Onog trenutka kada je odlučila da dalje nastavi bez njega, nije otišla u zagrljaj drugog muškarca već se vratila u svoj sopstveni ritam.

Sa bivšim momkom je ostala u prijateljskim odnosima, njih troje su čak išli zajedno i na odmor i bilo im je predivno.

Ono što Kirsty jako nervira jeste to što njeni prijatelji ne shvataju da njoj zaista nije problem to što je sama.

“Nedavno sam razgovarala sa svojom dobrom prijateljicom i ona mi je rekla da se brine zbog toga što sam ja sama i dodala: ‘Sad si dobro, to je očigledno, ali zar ne misliš da ćeš u jednom trenutku svog života poželjeti da se skrasiš sa nekim?’

Ja to ne želim. Znam da ona ima samo dobre namjere i da se brine za mene, ali me je jako iznerviralo to njeno pitanje”, priča Kirsty i dodaje da kad god je ljudi pitaju kada misli naći novog momka, ona im odgovara da ne želi novu vezu barem još deset godina.

Kako sama kaže, naivno je mislila da će tim riječima zaustaviti konstantna zapitkivanja, ali se zbog tih njenih riječi stvorila nova zbrka. Svi su joj govorili da je glupo takvo nešto pretpostaviti jer ne zna koga će upoznati i da bi se onaj pravi mogao iznenada pojaviti.

Kirsty objašnjava da zna mnogo parova koji su u divnim vezama, da je srećna zbog njih i da nijednog sekunda ne sumnja u njihovu ljubav, ali kako vrijeme prolazi, ona sve više osjeća da to nije nešto što želi za samu sebe.

„Sve moje bivše veze, čak i one najbolje su me izlagale većem stresu i emotivnoj iscrpljenosti nego samoća. Shvatam da se na ljubavi treba raditi kako biste život dijelili sa nekim, ali šta kada to nije vrijedno? Ja o tome čak ni ne razmišljam sve dok me neka dobronamjerna prijateljica na to ne podsjeti“, priča Kirsty.

Foto: Pixabay.com

Kirsty naglašava da ne želi više djece. Kaže da nikad nije usamljena i da ima mnogo dobrih prijatelja. Ako baš želi, može da se zabavlja i provodi vrijeme sa zanimljivim muškarcima i osjeća se bezbjedno zbog činjenice da s njima ne mora dijeliti ni svoj dom, niti nositi dio njihovog emotivnog tereta.

Potpuno razumije kakve su prednosti od toga da osoba bude u vezi sa nekim s kim želi započeti novi život. No, kako sama kaže, to nije za nju.

„Statistički gledano, male su šanse da nađem nekoga sa kim bih realno mogla da zamislim zajednički život. U većini slučajeva ja sam prava noćna mora, tako da to još više umanjuje tu mogućnost.

I šta ako pogriješim? Šta ako u kćerkin život uvedem nekoga od koga ću se za nekoliko godina udaljiti? Čak i da želim vezu, veoma su male šanse da ona bude duga“, priča Kirsty i dodaje da voli svoju rutinu i tišinu u domu, barem sve dok njena kćerkica ne pusti svoju omiljenu muziku.

Voli što mora da misli samo o kćerci i sebi i što neka druga osoba svojim raspoloženjima ili ponašanjem ne utiče na njihovu sreću, spokoj i red.

Često sluša druge ljude koji govore kako se boje da ostare sami i priznaje da će se toga možda i ona sa godinama početi pribojavati. No, odlučna je u tome da ne poremeti svoj život zbog straha od budućnosti jer, kako sama kaže, današnji dan je sve što čovjek ima.

Trenutno se četvoro njenih prijateljica kladi da li će ona zaista biti sama deset godina, a Kirsty sa osmijehom na licu kaže da će ih veoma lako pobijediti i da vjerovatno nikad više neće biti u ozbiljnoj vezi.

Izvor: Scary Mommy

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije