Ljudski odnosiPraktična Lola

Kako glasi definicija ljubavi?

Kako znate da ste zaljubljeni? To pitanje je staro koliko i čovječanstvo, ali odgovor jednog profesora oduševio je prvo njegove studente, a zatim i ljude širom svijeta zahvaljujući Internetu. “To vas jednostavno udari. Ako planirate da se zaljubite nećete se…

Vesna Drakulic

Kako znate da ste zaljubljeni? To pitanje je staro koliko i čovječanstvo, ali odgovor jednog profesora oduševio je prvo njegove studente, a zatim i ljude širom svijeta zahvaljujući Internetu.

“To vas jednostavno udari. Ako planirate da se zaljubite nećete se zaljubiti. Ljubav je nešto što se desi. Kad smo se moja žena i ja počeli zabavljati, došla je preko vikenda kod mene. Otišli smo u bioskop, a zatim u prodavnicu. Birala je sladoled i ja sam tada shvatio da ću s njom kupovati namirnice cijeli život i da mi je to potpuno u redu.”

Dan West predaje uvod u ljudsku komunikaciju na Univerzitetu “Ohajo” u Atini, Ohaju i cijeli jedan dan proveo je odgovarajući na pitanja o ljubavi i vezama. Takve časove on održava već deset godina i ističe da su često studenti i studentice dovodili svoje momke i djevojke na predavanja. Dozvoljeno im je da zapisuju sve što žele znati o udvaranju, seksu, vezama na daljinu i prevarama. Nedavno je među 200 postavljenih pitanja bilo i jedno koje je glasilo “Kako znate da ste zaljubljeni?”

Foto: Pixabay.com

Njegov odgovor je studentica Victoria Helmke objavila na Twitteru i za veoma kratko vrijeme ga je ritvitovalo više od 77.000 ljudi. Ona ističe da joj se dopada kako profesor West predaje zato što, kako sama kaže, on daje savjet, a istovremeno objašnjava gradivo.

Profesor West često na predavanja dovodi i svoju suprugu Vicki sa kojom je u srećnom braku 24 godine, kao i njihovu osamanestogodišnju kćerku. On ističe da je primijetio da se njegovi studenti stvarno muče da zasnuju veze i vjeruje da je glavni krivac za to pretjerano komuniciranje preko elektronskih uređaja.

“Oni pokušavaju da izgrade i održe vezu elektronskim putem, a time stvaraju idealizovanu sliku o sebi samima. U stvarnosti je jedino važno da možete biti uz nekoga i osjećati se prijatno i kada ćutite – tako se uspostavlja ta povezanost“, objašnjava profesor West i dodaje da se ljudi danas previše oslanjaju na verbalnu komunikaciju preko poruka, a ne provode vrijeme sa dragim osobama. On je znao da je zaljubljen u svoju suprugu kada se je proveo vrijeme s njom radeći obične stvari i to je za njega bilo nešto najljepše na svijetu.

Izvor: ABC News

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije