PorodicaPraktična Lola

Priča o usvajanju koja će vas raznježiti

Marc Hadden godinama radi kao vatrogasac, ali nije mogao ni da sluti da će mu jedan poziv upomoć promijeniti čitav život.

Vesna Drakulic

Bilo je to u novembru 2011. godine. Jedna trudnica je pozvala vatrogasce, ali kada je Marc stigao shvatio je da neće na vrijeme doći do bolnice. Nije bilo druge – morao ju je sam poroditi. Nakon što je beba napokon ugledala svijet, Marc i njegove kolege su malenu djevojčicu i njenu biološku majku odvezli u bolnicu. Dok je u čekaonici ispunjavao formulare Marc je čuo medicinske sestre kako govore da će žena koju je porodio bebu odmah dati na usvajanje.

Marc i njegova žena Beth imaju dva sina i oduvijek su željeli da dobiju i kćerkicu. No, budući da je Beth oba dječačića rodila prije vremena više nije mogla da ima djece. Godinama su željeli da da usvoje djevojčicu i kraju ju je sudbina sama dovela u njihov zagrljaj. Marc je u bolnici odmah odreagovao i rekao da želi da usvoji bebicu. Nakon 48 sati njih dvoje su se opet sreli, ali ovog puta kao tata i kćerka. Presrećni Marc i Beth su joj dali ime Rebecca Grace, ali je svi zovu Grace.

Foto: YouTube screenshot

“Ostao sam bez teksta. Nikad nisam mogao ni da zamislim da ću imati kćerku. Zaista smo blagoslovljeni. Ja čak o njoj ni ne razmišljam kao o usvojenom djetetu. Ona je naša i mi je volimo”, priča Marc.

Danas Grace ima pet godina, ide na gimnastiku i u vrtić. Beth radi u školi koju će Grace jednog dana pohađati. Njena braća Parker (12) i Will (14) je obožavaju, a i ona njih puno voli. Marc i Beth nikada nisu krili od Grace priču o njenom rođenju i ona zna sve.

Foto: YouTube screenshot

“Ako je pitate gdje se rodila Grace će vam odgovoriti: ‘Moj tata mi je pomogao da se rodim u ambulantnim kolima’. Želio sam da zna sve i rekli smo joj cijelu priču čim je bila dovoljno odrasla da je shvati. Nisam htio da to bude veliko iznenađenje za nju. I dalje se plašim dana kada ću joj morati sve to detaljnije objasniti zato što ona još uvijek ne razumije u potpunosti šta se tačno desilo”, priča Marc i dodaje da će i u tom teškom trenutku biti uz svoju kćerkicu zato što su njih dvoje jako povezani, zato što je ona dio porodice i svi je vole.

Izvor: Ajc, Independent, Today

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije