LjudiRadoznala Lola

Prijateljice odlučno tvrde da su blizanke zato što imaju istu dušu

Nemojte ni pokušavati reći ovim dvjema preslatkim četverogodišnjakinjama da nisu blizanke. Malene Jia Sarnicola i Zuri Copeland iz Miamija su duboko uvjerene da su blizanke zato što su, kako same kažu, rođene istog dana i imaju istu dušu. Jia ima…

Vesna Drakulic

Nemojte ni pokušavati reći ovim dvjema preslatkim četverogodišnjakinjama da nisu blizanke. Malene Jia Sarnicola i Zuri Copeland iz Miamija su duboko uvjerene da su blizanke zato što su, kako same kažu, rođene istog dana i imaju istu dušu.

Jia ima plavu kosu i bjelkinja je, dok je Zuri crnokosa afro – amerikanka. Razlika između njihovih rođendana je u dva dana – Jia je rođena 03.06., a Zuri 05.06., ali ove godine su slavile zajedno i veoma su povezane. Njihove mame ističu da su jako ponosne na to što djevojčice ne vide po čemu se razlikuju, već samo uočavaju sličnosti.

Foto: YouTube screenshot

“Mislim da je to jedna od lijepih stvari kada neko odrasta u sredini gdje živi više naroda. One ne vide boju kože i mi s njima nikada nismo o tome razgovarali”, priča Jiina majka Ashley Riggs Sarnicola i dodaje da donedavno nije ni znala kako njena kćerkica razmišlja o prijateljstvu “Njih dvije su bile kod zajedničke prijateljice na rođendanu i čekale su u redu da im se oslika lice. Jia je jednoj starijoj djevojčici rekla da su ona i Zuri blizanke na što ju je ona začuđeno pogledala i rekla: ‘Ne, niste’. Moja kćerkica je briznula u plač zato što ona zaista vjeruje u to da je Zuri njena blizanka i rekla je: ‘Ti nemaš pojma, mi smo rođene istog dana i imamo istu dušu’. Ostala sam bez teksta kad sam to čula. To je bilo tako dirljivo.”

Foto: YouTube screenshot

Zuri i Jia su se upoznale prije dvije godine i otada su nerazdvojne. Obje djevojčice su veoma pametne i ne boje se da izraze svoje želje. Zurina majka Valencia Copeland je otkrila da ove dvije preslatke curice u vrtiću imaju tablu na kojoj ističu svoje prijateljstvo.

Predivno, zar ne?

Izvor: ABC News

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije