Praktična LolaŽivot

Donirana šestomjesečna zaliha proizvoda za izvođenje praktične nastave

Predstavnici kompanije „dm drogerie markt“ i „Keune Adrija“ posjetili su Mješovitu srednju školu „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Brezi te tom prilikom donirali proizvode za izvođenje praktične nastave. Na ovaj način učenicima frizerskog smjera omogućeno je da s kvalitetnim proizvodima „dm“…

Redakcija

Predstavnici kompanije „dm drogerie markt“ i „Keune Adrija“ posjetili su Mješovitu srednju školu „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Brezi te tom prilikom donirali proizvode za izvođenje praktične nastave. Na ovaj način učenicima frizerskog smjera omogućeno je da s kvalitetnim proizvodima „dm“ robne marke „Balea“ te „Keune“ proizvodima rade na svom profesionalnom usavršavanju u narednih šest mjeseci.

Kompanija „dm“ kroz svoje aktivnosti i kampanje nastoji, kad god za to ima priliku, pružati podršku obrazovanju i razvoju mladih.

„Drago nam je da smo zajedno s poslovnim partnerom ‘Keune Adrija’ realizovali ovu donaciju. Vjerujemo da će šestomjesečna zaliha proizvoda za obavljanje praktične nastave pomoći, kako učenicima u profesionalnom usavršavanju, tako i profesorima u izvođenju praktične nastave“, izjavila je u ime kompanije „dm“ Alida Čović Mezet, asortiman menadžerica.

„Čast nam je i zadovoljstvo da u saradnji sa ‘dm drogerie markt’ učestvujemo u ovakvim projektima podrške školovanja mladih ljudi. ‘Keune Adrija’ kao firma već godinama učestvuje u podršci školama kada god se ukaže prilika i trudimo se da djeca koja su se odlučila za frizerski zanat imaju što bolje uslove za učenje. Smatramo da učenici samo uz adekvatne proizvode, dobre kvalitete, mogu napredovati u svom znanju“, dodao je Gojko Kovačić, direktor ‘Keune Adrija’.

Povod donaciji je kampanja ‘dm’-a „MI volimo njegovanu kosu“, tokom koje će do 12.12. u „dm“ prodavnicama za kupovinu proizvoda za njegu, stajling i bojenje kose u vrijednosti iznad 15 KM, kupci dobiti četku za raščešljavanje kose na poklon. Kupce u „dm“ prodavnicama očekuje i brošura sa savjetima za njegu kose.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije