KulturaRadoznala Lola

Devet mladih glumica čija imena ćete zapamtiti ove jeseni

Marija Bergam („Senke nad Balkanom“) „Svako ima svoju Marinu“, kultna je rečenica koju Dragan Bjelogrlić izgovara u takođe kultnoj seriji „Vratiće se rode“. U sferi TV serija, ove jeseni bi se slobodno mogla izmijeniti u „svako ima svoju Mariju“, jer…

Ivana Simikić

Marija Bergam („Senke nad Balkanom“)

Foto: Senke nad Balkanom promo

„Svako ima svoju Marinu“, kultna je rečenica koju Dragan Bjelogrlić izgovara u takođe kultnoj seriji „Vratiće se rode“. U sferi TV serija, ove jeseni bi se slobodno mogla izmijeniti u „svako ima svoju Mariju“, jer i u Bjelogrlićevoj novoj seriji, kao u „Mesu“, glavnu žensku ulogu igra jedna Marija.

Marija Bergam je jedna od onih koji su strpljivo čekali svoju veliku priliku, i sada je dočekali. Iako se njeno prvo pojavljivanje u nekom velikom projektu desilo još prije 10 godina, u veoma dobrom filmu „Klopka“, trebalo je vremena i posvećenosti da se iz sporednih dođe do glavnih uloga. Šta Marija može, dobro se vidjelo u seriji „Budva na pjenu od mora“, a malo zatišje koje je potrajalo do ove godine bilo je zaista priprema za buru.

Baš poput bure je njena Maja Davidović u Bjelogrlićevim „Senkama nad Balkanom“ – neukrotiva, snažna i nepredvidljiva. Međutim, kao rođena Kotoranka, Marija dobro zna kako da se nosi sa burom, pa je u prvoj polovini ovog istorijskog trilera jedna od najsvjetlijih tačaka serije.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije