KulturaRadoznala Lola

Novi spot Marka Louisa je potresan kratki film koji svako treba da pogleda

Marko Stojanović Louis je jedinstven muzičar na našim prostorima, čiji se muzički potpis može uporediti samo sa onim pokojnog oca, tragično nastradalog Ljubiše Stojanovića Louisa. Markova nova pjesma omaž je njegovom ocu, ali je spot za nju snažna poruka čitavom…

Nenad Bosnić

Marko Stojanović Louis je jedinstven muzičar na našim prostorima, čiji se muzički potpis može uporediti samo sa onim pokojnog oca, tragično nastradalog Ljubiše Stojanovića Louisa. Markova nova pjesma omaž je njegovom ocu, ali je spot za nju snažna poruka čitavom društvu.

U pitanju je tradicionalna pjesma „Cveće cafnalo“, koju je Ljubiša snimio u svom džez-folk stilu još 1985. godine. Čitave 32 godine kasnije, Marko je, u saradnji sa legendom Vlatkom Stefanovskim, objavio svoju verziju na novom albumu „Beskraj“,  a ona je toliko dobra da njegovi fanovi od tada čekaju i video-spot. Međutim, ono što su dobili je nadmašilo sva očekivanja.

Video za „Cveće cafnalo“ je pravi kratki film, u čijim glavnim ulogama su mlada i talentovana Iva Ilinčić te jedan od najpoznatijih glumaca iz Srbije, Dragan Petrović Pele. Spot je priča o mladoj ženi koja se susreće sa zlostavljanjem i njenoj borbi sa posljedicama ovog čina.

Uz snažnu temu i visoku produkciju, potresno odlične Ivu i Peleta, vrhunsku muziku i Markov vokal, ova pjesma i spot su najbolja novost koju možete da pronađete na YouTube-u. Posebno ako se uzme u obzir da je u toku „16 dana aktivizma“, kampanja posvećena borbi protiv nasilja nad ženama.

Naslovna fotografija: printscreen

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije