Praktična LolaŽivot

Pas spasao život svojoj trudnoj vlasnici

Trudnoj Alhani Batler iz Velike Britanije krajem 2015. godine desilo se nešto neverovatno.

Redakcija

Njen pas Keola, vrste američkog akita, počeo je da se ponaša čudno nakon što je Alhani počela da oseća bol u donjem delu leđa. Mislila je da je to zbog trudnoće, ali bol je bio sve jači, pa je otišla kod lekara, koji je sve to protumačio kao nuspojavu trudnoće.

“Kada su me lekari poslali kući, rekavši da nije ništa ozbiljno, Keola je samo sedeo i zurio u mene s toliko pažnje da me je to vrlo uplašilo. Objavila sam na ‘Fejsbuku’ fotografiju i našalila se nešto u vezi sa filmom ‘Hačiko: priča o psu’, no moji prijatelji su mi počeli govoriti da to shvatim ozbiljno”, priča Alhani.

Vreme je prolazilo, pas je sve više zurio je u nju, gurao je, cvileo. Bio je uznemiran kada bi otišla na posao, pa su ona i njen supug Riki pomislili da pas nešto želi da im poruči. Alhana je ponovo otišla u bolnicu, ovoga puta su je hitno prebacili na intenzivnu negu. Dijagnoza je bila šokantna, imala je vrlo retku infekciju oba bubrga. Život joj je bio u opasnosti. Lekari su je spasli u poslednjem trenutku.

“Pošto nisam odmah pristupila lečenju, bila sam jedan od najgorih slučajeva koje su lekari videli. Rekli su mi da tad nisam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin”, priča.

Psa Keola porodica sada smatra anđelom čuvarom dečaka kog je Alhana rodila. Nazvali su ga Linkoln, a pas brižno pazi na njega. Postali su najbolji prijatelji.

Shareably.net / Zena.blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije