Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Nešto drugačiji pokloni za babine

Rođenje djeteta je srećan događaj, a rođaci i prijatelji jedva dočekaju babine da bebicu počnu obasipati poklonima. Praktične stvarčice poput hodalice, kolica i stolice za ljuljanje su uvijek dobrodošle, ali vi jednostavno želite da poklonite nešto originalno, nešto čemu će…

Vesna Drakulic

Rođenje djeteta je srećan događaj, a rođaci i prijatelji jedva dočekaju babine da bebicu počnu obasipati poklonima. Praktične stvarčice poput hodalice, kolica i stolice za ljuljanje su uvijek dobrodošle, ali vi jednostavno želite da poklonite nešto originalno, nešto čemu će se bebica obradovati i sa čim će se igrati? Zaboravite na plišane i gumene medvjediće, sloniće i psiće  zato što Saša Blanić i njen poklon shop „Babine“ u Banjaluci imaju veoma zanimljivo rješenje za vas – igračke od pelena!

Poklon shop „Babine“ nastao je u periodu kada je Saša ostala bez posla i naredne tri godine se posvetila djeci i figurama od pelena. Iako odnedavno opet radi, nije zapostavila svoj hobi. Kada se spusti veče i dječica zaspu, tada Saša i njen suprug od najobičnijih pelena stvaraju razigrani svijet leptira, žabica, meda, autića, gitara, bubnjeva, aviona, sova, motora i zeka. U zavisnosti od složenosti figura u prosjeku im za izradu jedne treba od dva do četiri sata. Kada završe sa pravljenjem igračke, njih dvoje još dosta vremena potroše na pakovanje i izradu čestitke koja je takođe ručni rad i svaka je unikatna. Danas su ove igračkice veoma popularne među roditeljima i obožavane od strane mališana, a sve je počelo sasvim slučajno, nakon što je Saša i sama postala majka.

Foto: Poklon shop “Babine”

„Ideja se javila nakon babina koje smo suprug i ja organizovali povodom rođenja naše kćerkice. Naime, pored mnoštva poklona koje smo dobili pažnju mi je posebno privukla torta od pelena i dala mi povod da razmišljam u tom pravcu šta da napravim prijateljici kojoj sam trebala ići na babine. Nisam htjela pokloniti nešto već viđeno pa sam pustila mašti na volju i nakon nekoliko dana razmišljanja odlučila sam da to treba biti sova od pelena. Da bih materijalizovala svoju zamisao morala sam prvo to da prenesem na papir, pa sam onda uz pomoć Interneta i supruga razvila ideju do kraja. I dan danas se sjetim koliko sam bila srećna i ponosna tog popodneva kad sam je napravila“, priča Saša.

Nakon prve sovice inspiracija je stizala sa svih strana – od stvari za bebe preko crtanih filmova do slikovnica. U međuvremenu je porodica Blanić postala bogatija za jednog preslatkog mališana koji je svoju mamu i tatu inspirisao da prave poklone i za dječake. Majčinstvo je Saši pomoglo da shvati da osim pelena figure koje prave trebaju sadržavati sve neophodne stvari za bebe. Tako su se na njihovom radnom stolu pored pamučnih i kupovnih pelena našli bodići, ćebenca, cucle i pamučne maramice. Za učvršćivanje igračaka Saša i njen muž koriste gumice, trakice, vunice, konac, hamer papir u boji i karton. Ljepilo i ostale stvari koje bi mogle naštetiti bebi i artiklima koje stavljaju u figuru se u izradi ne upotrebljavaju.

Foto: Poklon shop “Babine”

Roditelji djevojčica najviše traže sove i mede, dok se za dječake najčešće naručuje avion ili autić. Ponekad klijenti traže igračku koja nije u ponudi poklon shopa, ali Saša i njen suprug i takve zahtjeve mogu da ispune.

„Jednom smo po želji klijenta napravili harmoniku jer je otac novorođene bebe bio harmonikaš pa je sama figura imala simbolično značenje. Neke figure smo modifikovali i prilagođavali zahtjevima klijenata pa je tako naš autić postao policijsko vozilo ili ženski pink kabriolet“, priča Saša i dodaje da poklone najčešće kupuju žene, ali i muškarci koji se ne razumiju u stvarčice za bebe.

Za njih je poklon shop „Babine“ idealno mjesto na kojem mogu nepogrešivo izabrati nešto što će se svidjeti bebama, ali i njihovim roditeljma koji često kažu da im je figurica toliko lijepa da im je žao da je raspakuju. I starija braća i sestre novorođenih beba ne kriju oduševljenje igračkama od pelena pa ponekad one završe u njihovim krevetićima i sobama. Kada igračke trebaju da krene na put, iz ove kreativne radionice Sašina dječica se teško od njih rastaju. Još uvijek su oboje mali i ne mogu da shvate da nešto tako lijepo mora napustiti njihov dom, pa tu često zna biti i suza.

Foto: Poklon shop “Babine”

Saša i njen suprug dosad nisu imali nijednu reklamaciju ili loše iskustvo sa klijentima i to im ulijeva nadu i dodatno ih motiviše. Ukoliko i vi želite da jednu bebicu obradujete ovim divnim igračkama posjetite Facebook stranicu i Instagram profil poklon shopa „Babine“. Za naše vjerne čitaoce Lola magazin i poklon shop „Babine“ pripremili su ove dvije preslatke sovice – jednu za djevojčicu, a drugu za dječaka.

Foto: Poklon shop “Babine”

Sve što treba da uradite jeste da objavite ovaj tekst na svom Facebook profilu i napravite printscreen objave koji ćete nam poslati u inbox Loline Facebook stranice. Prijave prikupljamo do nedjelje, 03. decembra, u podne, nakon čega ćemo putem slučajnog odabira nagraditi dvoje čitalaca. Srećno!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije