PorodicaPraktična Lola

Mama, radiš nevjerovatan posao

Mama četvero djece Joanna Venditti u svom blogu na portalu Babycenter.com prisjetila se prvih dana nakon rođenja svog prvog djeteta. 24sata.hr – Klokanica Vidim te. Vidim te kako sjediš na sofi, a suze ti teku niz lice. Pogledavaš na sat….

Jelena Pralica

Mama četvero djece Joanna Venditti u svom blogu na portalu Babycenter.com prisjetila se prvih dana nakon rođenja svog prvog djeteta.

24sata.hr – Klokanica

Vidim te. Vidim te kako sjediš na sofi, a suze ti teku niz lice. Pogledavaš na sat. Točno je sedam sati i obuzima te strah od noći pred tobom.

Prošla su četiri dana od porođaja. Upravo si rodila svog sina. Svake minute svoje trudnoće pokušavala si zamisliti njegovo maleno lice i kako ćeš se osjećati kao majka.

Prvi dani nisu bili tako strašni. Bila si puna energije i adrenalina. Uživala si pokazujući svoju voljenu bebu svakom gostu koji se pojavio na vratima. Gotovo da nisi spavala. Odjednom, slomila si se.

Pogledavaš na sat pa na svog supruga, koji izgleda zabrinuto. Ne zna kako pomoći. Kažeš mu da te samo pusti da plačeš.

THINSTOCK

Pogled ti se sa sata vraća na tvoje tijelo. izgleda ti strano. Tvoj prekrasni trudnički trbuh sada je kašasta gomila. Noge i gležnjevi su otečeni, nešto što do sada nisi doživjela. Osjećaš kao da su ti grudi pune kamenja, a bradavice su ispucale i krvare. Tvoje je tijelo prošlo kroz rat.

Dok stavljaš svoju bebu na prsa, bol je nezamisliva. Bol u bradavicama, grčevi i kontrakcije pojačavaju se kako dolazi noć.

Bojiš se noći. Odgovornosti, nepoznatog i samoće.

Ali znaj, radiš nevjerojatan posao. Samo nastavi dalje. Ne postaješ samo majka, pretvaraš se u ratnicu.

Ovo je privremeno. Opet ćeš spavati. Tijelo će zacijeliti. Opet ćeš se osjećati seksi. Opet ćeš biti svoja.
Kako dani prolaze, noć te više neće ispunjavati strahom. Voljet ćeš noć, tišinu i povezivanje s bebom.

Samo dalje, ne odustaj. Prihvati pomoć od onih koji ti je nude. Razgovaraj, dijeli i slušaj druge koji su ovo prošli prije tebe.

U ovom trenutku stvara se nevjerojatno snažna majka ratnica.

Ovaj osjećaj sada je najteži. Iako ćeš se suočiti s drugim teškim situacijama kasnije kao majka, ništa neće biti strašno kao ovo sada. U ovom trenutku nastaje neprobojan oklop oko tebe koji ti nitko ne može oduzeti.

Samo dalje. Radiš nevjerojatan posao, mama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije