Praktična LolaŽivot

Uložite u ruke, one su vaše ogledalo

Kada razmišljamo o starenju- razmišljamo o borama oko očiju, na čelu i oko usana. Dermatolog Patricija Cebalos kaže da žene najčešće zaboravljaju najvažniju stvar- ruke odaju godine više nego lice jer brže stare zato što su stalno izložene suncu i…

Redakcija

Kada razmišljamo o starenju- razmišljamo o borama oko očiju, na čelu i oko usana. Dermatolog Patricija Cebalos kaže da žene najčešće zaboravljaju najvažniju stvar- ruke odaju godine više nego lice jer brže stare zato što su stalno izložene suncu i hladnoći, hemikalijama, isušivanju od čestog pranja.

 Super žena – B92.net

20

U dvadesetim se postavlja temelj za budućnost kože. Povremeni piling uz redovnu hidrataciju je dovoljna njega. Pretjerano izlaganje suncu u ovom dobu može da uzrokuje smeđe fleke kasnije.

Rješenje: Redovna upotreba kreme za sunčanje u dvadesetim je apsolutna nužnost za kožu bez tamnih mrlja poslije četrdesete.

Foto: Hudabeauty.com

30

Mnoge žene rađaju u tridesetim godinama, a trudnoća utiče na elastičnost kože. Nokti slabe, a kod nekih žena na noktima se javljaju i neravnine na noktima.

Rješenje: Potrebno je da koristite kreme sa ši i kakao maslacem. Neravni nokti mogu da se izravnaju. Za njegu zanoktica koristite maslinovo ulje.

40 i više

Prvi znaci previše vještačkih noktiju, previše gela i agresivnijih tretmana postaju vidljivi. Nokti bole i pucaju, na rukama se pojavljuju prve smeđe fleke, a ako su ruke često bile izložene suncu i vene postaju izraženije jer se kolagen sve više smanjuje.

Rješenje: Koristite proizvode bez hemikalija. Fleke će nestati primjenom retinola i alfa lipoične kiseline, a laserom se mogu i potpuno ukloniti.

Naslovna fotografija: By SMAK_Photo / Shutterstock

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije