KulturaRadoznala Lola

Novi spot sastava Elemental je inspiracija za sve putoholičare

Usred prvih snjegova koji su zabijelili ovaj dio Evrope, Elemental je odlučio da puca kontru. U svom stilu, reklo bi se. Tako je objavljen spot za stvar “Sanjam”, koja lako može da postane saundtrek, ali i inspiracija vječitim putnicima. Izvor: Bosonoga.com, Foto: Maja…

Redakcija

Usred prvih snjegova koji su zabijelili ovaj dio Evrope, Elemental je odlučio da puca kontru. U svom stilu, reklo bi se. Tako je objavljen spot za stvar “Sanjam”, koja lako može da postane saundtrek, ali i inspiracija vječitim putnicima.

Izvor: Bosonoga.com, Foto: Maja Bota

Pjesma je skinuta sa dvostrukog albuma “Tijelo”, objavljenog u februaru prošle godine. Materijal koji je naišao na mnošvo pohvala publike i kritike već je predstavljen kroz nekoliko singlova i spotova, a sada i kroz žućkasti, kosmopolitski, istinski sanjarski video za “Sanjam”.

“Za mene je i pisanje pjesama istraživanje nepoznatog teritorija. Nemam unaprijed determiniranu agendu, jednostavno pišem. Nemam zacrtan plan kretanja – prema vrhu, kažu, nije loše stremiti – nego tek nižem riječi i melodije. One dolaze iz nekog meni nepoznatog izvorišta pa geografsku kartu iscrtavam u hodu”, napisala je nedavno Mirela Priselac Remi u svojoj kolumni za Lola magazin, koja je poslužila i kao svojevrsna najava za novi spot.

U njemu se nalaze i kadrovi koje je sama bilježila tokom svojih brojnih putovanja, a kada ga pogledate, i sami ćete već početi da planirate svoje “bjegove” u godini koja dolazi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije