PojaveRadoznala Lola

Sva čuda koja priređujemo svojoj vagini i zašto pobogu?

Intimni dijelovi tijela su ujedno i najosjetljiviji, što, opet, ne sprečava pojedine da i na njima primjenjuju manje-više invazivne metode i tretmane.

Piše: Jelena Pralica

Vagina odavno ženama ne služi isključivo u primarne svrhe, pa se sve češće nastoje poigrati svojom intimom, ukrašavajući je tetovažama ili pirsinzima, a tu su i tretmani podmlađivanja, orošavanja ili ubrizgavanja vlastite krvne plazme u kožu oko polnog organa pa sve do feniranja, što je posljednji trend. Za one koje su ipak za nešto drugačiji pristup, tu je muf od perja ili lisičijeg krzna.

Pitanje svih pitanja je zašto joj zaboga priređujemo sva ta čuda? Koja – pa ova:

Feniranje

Najnoviji trend, koji se primjenjuje poslije intimnog odnosa, je sušenje vagine fenom za kosu. Glavni razlog zašto žene ovo rade je da smanje rizik od polnih infekcija, a stručnjaci su za magazin”Health” protumačili da li je ovo zaista djelotvorno.

“Ovo donekle drži vodu, ali se odnosi isključivo na spoljnje dijelove vagine. Gljivice se nastanjuju na vlažnim dijelovima, pa sušenjem poslije seksa možete da smanjite mogućnost infekcije”, kaže ginekolog Rakel Dardik i dodaje: “Da biste osušili unutrašnje intimne dijelove treba da stavite fen u vaginu, a to nikako ne preporučujem.”

Foto: feminesse.co.uk

Orošavanje 

Trend koji je potekao od glumice Gwyneth Paltrow, a na ovim prostorima ga je proslavila Suzana Mančić. Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temperature 36,8 stepeni Celzijusovih, čime se postiže bolja prokrvljenost kože i omogućava brži dotok kiseonika, ali kojim možete i da ofurite genitalije.

Parna kupelj

Poznata kao chai-yok u Koreji, parna kupelj funkcioniše tako da skinete donji veš i na tridesetak minuta čučite iznad lonca punog ključale vode ispunjene terapeutskim biljem. U Hollywoodu postoji nešto udobnija verzija, s posebnom stolicom na kojoj se možete opustiti dok V-para radi svoj posao. Iskusniji tvrde da parna kupelj ublažava menstrualne bolove, grčeve, nadutost te pojačava plodnost.

Foto: muachungcdn.com

Brazilsko čišćenje

Depilacija bikini zone je stara vijest, što se ne bi reklo i za njegu nakon nje. Brazilskim tretmanom se uklanjaju sve urasle dlačice i eliminiše iritacija nakon depilacije pa je dodatna doza bola zagarantovana.

“Drakula” terapija

Tretman naziva ”Rejuvula”, koji pomlađuje vaginu na prirodan način, iz Velike Britanije se proširio svijetom. Obavlja se tako da se izvadi plazma iz vlastite krvi, koja se zatim ubrizgava u vaginalno tkivo. Ovaj tretman čini kožu oko vagine mlađom i glađom. Inovativni tretman razvio je anti-aging specijalista Daniel Sister, pokretač “Drakula” terapija koje uključuju ubrizgavanje krvi u lica, a temelji se na principu djelovanja trombocita iz krvne plazme.

Vagacials

Za anti-aging tretmane lica već odavno znamo, no žene sve češće žele da pomlade i svoje vagine. Kombinacijom riječi vagina i facials (često korišten termin za anti-aging tretmane lica), tako je nastao pojam “vagacials”. Vagina se prvo “pari” ljekovitim biljem, a zatim se usmine nijansiraju u nešto tamniju nijansu kako bi stvorile iluziju mladalačkog izgleda vagine.

Foto: bustle.com

Podmlađivanje vagine

Tokom poroda te hormonskih promjena u menopauzi, dolazi i do niza promjena u građi vagine, velikim i malim usnama. Pod pojmom vaginalno pomlađivanje (podmlađivanje vagine), podrazumijeva se hirurško uklanjanje posljedica poroda i menopauze.

Laserska rejuvenacija

Ova inovativna metoda predstavlja individualan pristup za rješenje vrlo ozbiljnih problema koje imaju pacijentice sa simptomima vaginalne atrofije. Parametri su za svaku ženu individualni, a za optimalan efekat su potrebna dva laserska tretmana, u razmaku od 30-45 dana.

Vajazzling

Foto: Womenita.com

Ukrašavanje intimnih dijelova tijela kristalima. Za razliku od tetoviranja ovaj postupak nije bolan, vrlo kratko traje i zahtijeva pozamašnu svotu novca. Postupku prethodi brazilska depilacija.

Šišanje i farbanje

Frizure su odavno uzele maha, a u specijaliziranim salonima nastaju prava umjetnička djela. Takođe, obučeni frizeri intimne dijelove tijela i farbaju po želji klijentkinja.

Foto: Pinterest.com

Tupe za vaginu

Da, i to postoji i za njim posežu žene koje su prethodno  laserom uklonile sve dlake, a onda se, izgleda, pokajale. Ove kratkotrajne mini-perike nanose se uz pomoć prirodnih ljepila, a traju do tri dana. Stručni naziv za ovaj tupe  je “merkin”, a dolazi u dvije varijante – od lisičjeg krzna i od perja.

Rumenilo i izbjeljivanje

Ne, nije u pitanju rumenilo za obraze. Postoje specijalno napravljena rumenila baš za ovo područje, ali ako želite trajno rešenje, onda je tu postupak izbjeljivanja usana.

Implantati

Na ugrađivanje silikona u intimnom području se odlučuju žene koje žele da njihova vagina izgleda privlačnija, veće i seksi. Međutim, pojedine dame čak stavljaju kristale kako bi imale “više energije” i samopouzdanja pred partnerom.

Tetovaže

Tetoviranje, ili u ovom slučaju traženje đavola – s obzirom da je područje vagine najosjetljiviji dio vašeg tijela. Postoje i one privremene koje se rade listićima zlatnog papira, a svaki motiv se izrađuje ručno. Nakon 5-7 dana jednostavno se uklanjaju alkoholom.

Vatooing

Foto: cracked.com

Metoda nanošenja boje na kožu sprejevima, čiji rezultat traje jednu sedmicu, nakon čega počinje blijediti. Sliku je u međuvremenu moguće ukloniti pomoću vate i nekoliko kapi alkohola.

Pirsing

Ovo je najgore što možete učiniti svojoj vagini. Tako možete oštetiti nerve i izazvati jake bolove, a ujedno i povećati šanse za pojavu infekcija i iritacije kože.

Šešir za vaginu

Vjerovali ili ne, pokrivalo za vaginu postoji, i to u obliku proizvoda pod nazivom Va j-j Visor. Ovaj mali plastični šešir služi da bi zaštitio unutrašnju stranu stidnice tokom brazilske depilacije, bikini depilacije i brijanja, farbanje dlačica, sunčanje u solarijumu te spa tretmana.

Selfi vagine

Seks Selfi štap, zapravo višenamjenski vibrator, omogućava pravljenje snimaka unutrašnjosti vagine. Pored osnovne namjene, zahvaljujući kameri integrisanoj u gedžet, pravi snimke unutrašnjosti ženskog polnog organa odličnog kvaliteta, koje možete otpremiti na PC ili pametni telefon.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije