Lole iz komšilukaNaslovna vijestO ljudima

11 stvari kojih se ne odričem

Život me naučio da se mnogih stvari jednostavno moram odreći, ali ne i ovih.

Piše: Dragana

…druženja i prijatelja. Različiti i različite su, drugačijih profila, nema ih puno, ali mi znače puno. Kod svakog od njih mi nešto ide na živce, ali prelazim preko toga, jer mi je bitno zadržati kvalitetan odnos.

Foto: pixabay.com

…popodnevnog spavanja. Moram. Treba mi to. Oko 1 sat popodne glava samo počne da pada, a na njoj kao gljiva da počinje da raste – jer joj se spava. Kad odspavam ta 2 -3 sata, mogu sve. Mogu planine da pomeram, imam ideje i inspiraciju, bistriji mi je um i jasnije sagledavam stvari.

Foto: pixabay.com

…redovne pripreme obroka. Idealno mi je da u mjesec dana kuvano jedem 28 dana. Tolerancija suvog 10%. Ostalim danima kuvano mi je obavezno, doručak i ručak obavezni, voćka i salata poželjni. Kašika mora da radi. I samo tako normalno funkcioniram i mozak radi kako treba.

Foto: pixabay.com

…masturbiranja. Još jedna aktivnost koja čisti um, ali i sinuse, otklanja stres brzopotezno, besplatno je, ne zahteva nikakvu posebnu pripremu. Ulaganje minimalno, dobit ogromna.

Foto: pixabay.com

…seksa. Za razliku od prethodnog, zahteva određene pripreme i nije besplatno (još uvek ne dele besplatno kondome). Takođe bistri sliku, znoji, preznojava, trese noge i budi komšiluk. I traži više angažmana.

Foto: pixabay.com

…pamučne garderobe i veša. Svaka čast svakom, ali koža mora da mi diše.

…udobne/ravne obuće. Izrazito bitna stavka u mom životu. Udobnost na prvom mestu, udobnost ispred trenda i mode.

Foto: pixabay.com

…lica bez šminke. Puder stavila jednom u životu, pre 15ak godina. Nemam mišljenje o tome. Kad baš podivljam, stavim maskaru na trepavice. Važno mi je da mi lice diše, ne skrivam oblik lica, a ni nepravilnosti na njemu. I ne znam šta treba da se desi, pa da promenim odluku.

…putovanja. Kad god se ukaže malo vremena, volim da mrdnem negde. Putovanja su mi važna za osobni razvoj, za učenje o sebi, za ispitivanje sebe.

Foto: Dragana Stojić

…muzike. Svakakve. Celodnevne. Jer ne volim groblje u stanu.

…slobode. Sloboda svega. Kretanja, mišljenja, izbora. Ne dozvoljavam da mi je neko i nešto ugrozi i dovede u pitanje.

 

Naslovna fotografija: pixabay.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije