AktivizamHrabra Lola

Znate li koliko je nasilnika radilo na vašem omiljenom filmu ili seriji?

Uz pomoć sajta simboličnog naziva Rotten Apples (pokvarene jabuke) možete provjeriti da li je neko od cijele ekipe sa snimanja nekog filma ili serije upleten u slučajeve seksualnog uznemiravanja. Mnogo ih je, zato nemojte da se razočarate.

Prevela: Vanja Stokic

Izvor: Indiewire.com

Tokom posljednjih mjeseci javnost potresaju ispovijesti poznatih glumica koje tvrde da ih je filmski producent Harvey Weinstein seksualno uznemiravao i napastvovao. Zbog toga potpuno drugačije gledamo na filmove koji su snimljeni pod njegovom palicom, pa su nam seks šale iz filma “Louie” sada manje smiješne.

Kako bismo stekli dojam koliko je ovakvih napasnika u svijetu filma, napravljen je sajt pomoću koga možete saznati da li je neko od ekipe vašeg omiljenog filma ili serije optužen za seksualne napade. Iako je ovaj alat koristan, on je takođe razočaravajuć jer je praktično nemoguće pronaći “zdravu jabuku”.

“Cilj je i dalje podizati svijest o tome koliko je sveobuhvatno seksualno uznemiravanje na filmu i televiziji. Svrha nije osuditi cijeli filmski projekat već staviti akcenat na ljude koji su ga realizovali pod ovakvim okolnostima. Baza nije savršena, niti biste trebali rezultate shvatati kao nepobitnu činjenicu”, navedeno je na sajtu.

Da biste posjetili sajt i provjerili svoja omiljena filmska i TV ostvarenja, kliknite ovdje.

Foto: ChameleonsEye / Shutterstock

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije