AktivizamHrabra Lola

Žene koje su odbile da odustanu

Inspirativne priče žena koje su i pored teških životnih okolnosti uspjele da se izbore sa svim nedaćama i ostvare svoje ciljeve.

Prevela: Vanja Stokic

Izvor: Brightside.me

Žene često smatraju nježnijim i slabijim polom, koji treba biti okružen ljubavlju i brigom. Međutim, kada se radi o prevazilaženju problema i preživljavanju teških perioda, većina žena pokazuje nevjerovatnu snagu duha i upornost.

Takve su i ove žene i njihove nevjerovatne životne priče.

Preživjela 18 operacija

Djevojka iz Velike Britanije, Cody Hall, rođena je sa nekoliko deformiteta lica. Doktori su njenim roditeljima rekli da ništa ne mogu učiniti za nju, pa je porodica pokrenula akciju prikupljanja novca kako bi je odveli na prvi tretman u SAD. Bila je stara samo godinu dana kada je imala svoju prvu operaciju.

Foto: Yoda1PositivityStar/imgur

Tokom narednih 14 godina, Cody je imala 18 operacija. Uprkos svim poteškoćama, ona je živjela normalnim životom i postizala izuzetne uspjehe u školi. Bilo joj je teško da se pravilno postavi u odnosu sa ostalim učenicima, ali nikada nije dopuštala da joj se neko smije ili je sažaljeva.

Foto: LuvBamboo/reddit

Trenutno radi na hirurgiji Opšte Kettering bolnice, a nedavno se udala za svoju ljubav iz srednje škole. Opisujući dan svog vjenčanja, rekla je kako želi ljudima pokazati da srećan kraj zaista postoji.

Foto: Yoda1PositivityStar/imgur

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije