Naslovna vijestPraktična LolaŽivot

Moda u 2018: Stiže nam savremena neoretro renesansa

Iako će neki trendovi koji su zagospodarili 2017. biti itekako prisutni i u nadolazećoj godini, 2018. nudi neke novitete.

Piše: Iva Hanzen

Možda je ipak bolje reći retro novitete, a godinu koja nadolazi nazvati neoretro renesansom modernog doba. Naime, u modu se vraćaju svi oni vintage uzorci i komadi od kojih smo bježale, poput balonera, resica i karo uzorka. Koliko smo oduševljene retrom, govori i činjenica da će trendovi iz 2017, poput PVC-a i floralnog uzorka, u 2018. također doživjeti retro twist pa će biti naglašeni estetikom 60-ih i 70-ih godina.

Boja lavande

Iako su neki veliki svjetski dizajneri pokušali progurati kričavo rozu kao IN boju još u 2017, obične cure kao da nisu bile previše oduševljene tom idejom. Rozi kaputići u pastelno nijansi su nam na kraju ipak najviše sjeli, no to i dalje ne znači da nam je pink bio najdraži odabir. Zato ćemo u 2018. objeručke prihvatiti sve u boji lavande. Ova tako mladenačka i ženstvena, a opet tako nenametljiva i oku ugodna nijansa, predstavlja fantastičnu zamjenu za “histeričnu” rozu.

Moda inspirirana umjetnošću

 

Ako je suditi po onom što kažu Versace i Prada, umjetnost će u 2018. biti nosiva. Iako će cvijeće i dalje biti IN, uzorci koji slave najveća umjetnička djela, kao i popularne umjetnike poput Andyja Warhola, pokušat će mu oduzeti prednost. Dajte prednost haljinama u art uzorku, kao i suknjama koje će običnoj bluzi dati chic efekt.

Karo uzorak

Iako nikad zapravo nisu otišle iz mode, kockice su jedan od onih uzoraka od kojeg malo bježimo, pa mu opet malo damo priliku. Kao da se bojimo da će biti preretro, prestaromodne i dosadne. I premda jesu rezervirane za klasične komade, poput sakoa i hlača, začudit ćete se koliko moderno mogu izgledati na haljini.

Baloneri

 

 

Iako se još prošle sezone pokušao prometnuti u komad koji će postati trendy, baloneru nepravedno nismo dale veću šansu. Kao da zaboravljamo da uz kaput ne postoji ništa tako elegantno kao što je baloner. No, sada kada je dobio moderni twist stvarno mu ne možemo odoljeti.

Resice

Prije dvije godine, mišljenja o resicama su bila podijeljena, pa su se nakratko izgubile, da bi se sada pojavile glamuroznije i dramatičnije nego ikada. Od velikih imena vole ih Calvin Klein, Dior i španjolska luksuzna kuća Loewe, a ako govorimo o dostupnijim komadima i high street brendovima, obratite se na Zarinu adresu jer njeni komadi s resicama ostavljaju bez daha.

Torbice oko struka

Više trend taboo, nego trend, torbice su oduvijek bile onaj modni dodatak na koji gledamo s podsmijehom, lako mu pripisujući etiketu kiča i jeftinog. No, trendseterice poput Kendall Jenner, Rihanne i Belle Hadid dokazale su nam ranije ove godine kako isfurati ovu torbicu na stylish način, pa ćemo joj u 2018. ipak poželjeti dobrodošlicu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije