MjestaNaslovna vijestRadoznala Lola

Kreativni Beograd: Nesvakidašnja mesta na kojima se uz piće servira umetnost

U moru šunda kojim nas maltretiraju sa svih strana nalazi se šačica ljudi koji mukotrpnim radom i gromoglasnom tišinom stvaraju nadrealna mesta!

Redakcija

Izvor: Tripblogpost.com, foto: Shutterstock

Zanatlije i dizajneri na NOĆNOM MARKETU

Lokacija: Beogradske pijace

Jednom mesečno, kada padne mrak, tu negde oko 6 popodne, jedna od beogradskih zelenih pijaca ponovo otvara kapije. Toga dana tezge imaju i drugu, ili boljerečeno treću smenu. Zamislite francuske sireve i nugat, domaću pastu po toskanskoj recepturi, meksičke ljute soseve, tartufe, bakin keks i medenjake, a onda vina, kraft piva, kuvanu rakiju, nemačke kobasice i češke trdelnik kolače… Na sve strane mirisi, a ne zna se koji više opija.

kreativni beograd nesvakidasnja mesta
by Beogradski noćni market

A opet, nije sve u hedonističkom klopanju. Na usko poređanim tezgama skupila se šarenolika kreativnost mladih dizajnera i zanatlija. Tako možete pronaći najrazličitiji nakit od metala, kanapa ili gline, ručno oslikanu keramiku, majice, cegere i čarape, prirodnu kozmetiku i sapune, lampe u tikvama i skulpture od drveta i stakla. U centru vreve nalazi se improvizovani bar gde se možete nalaktiti na sto i uz piće i muziku uživati u svom tom šarenilu. Potpuno nesvakidašnji događaj koji nadražuje sva čula.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije