AktivizamHrabra Lola

“Novogodišnje srce” obradovalo 363 djeteta

Čak 363 djece obradovano je slatkišima i igračkama u sklopu akcije “Novogodišnje srce”.

Lola Magazin

Volonteri organizacije “Budimo ljudi”, koja je organizator akcije, obišli su mališane iz šest opština – Oštra Luka, Krupa na Uni, Sanski Most, Vukosavlje, Modriča i Srbac, dok su u Banjaluci posjetili djecu koja borave na Kliničkom centru RS, Sigurnoj kući, dječijem odjelu psihijatrije, vrtiću “Marija Mažar”, Centru “Dajte nam šansu-Zvjezdice” i Centru za rehabilitaciju sluha i govora. Volonteri su takođe obišli i nekoliko djece u njihovim domovima, koja zbog prirode svoje bolesti nisu mogla prisustovati kolektivnim podjelama paketića.

Akcija je ove godine rađena u partnerstvu sa Udruženjem građana eTrafika.net i magazinom Lola, a znatnu pomoć pružili su domaći trgovački lanac Tropic, kabinet Predsjednika RS, veleprodaja igračaka “Brog” iz Trna, parfimerije “Sergio”, “Marbo” iz Laktaša,  radnici “Sani Optika”, štamparije “Tattoo Wall” i “Europress studio”, te rent-a-car “Control”. Naravno, samu srž akcije čine građani koji su donirali slatkiše i igračke.

Novogodišnje darivanja završeno je 31. decembra na Trgu Krajine, kada su volonteri organizacije “Budimo ljudi” obradovali najmlađe Banjalučane koji su slavili Dječiju novu godinu.

“Zahvaljujući pekarama ‘Manja’ iz Banjaluke u sklopu Novogodišnjeg srca organizovali smo i zabavu u Domu za nezbrinutu djecu ‘Rada Vranješević’. Zabavni program koji smo priredili u Domu i Kliničkom centru obezbijedili su glumci ‘Genesis Projecta’ i mladi banjalučki pjevači Sergej Pajić, David Radosavljević i Danilo Milosavljević. Tokom akcije sa nama su volontirali i drugi poznati Banjalučani – Vanja Mišić, Marija Šestić, Lukijan Ivanović i Ljubiša Savanović”, navodi Daniela Ratešić, predsjednica humanitarne organizacije “Budimo ljudi”.

Nakon “Novogodišnjeg srca”, organizacija nastavlja sa svojim aktivnostima, prvenstveno kroz akciju “Srcem za komšije“, putem koje žele prikupiti novac za popravku krovova dvije zgrade koje su oštećene u nedavnom nevremenu koje je zadesilo Banjaluku.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije