Naslovna vijestPraktična LolaŽivot

Trendovi s kojima ćemo se rastati u 2018. godini

Godinu koju smo ostavile iza sebe obilježilo je mnogo trendova, no ova četiri nisu se skidala s vrha. Ipak, to im neće biti dovoljno da prežive u 2018. godini.

Piše: Iva Hanzen

Dok će jedni evoluirati u svoje modernije inačice, druge ćemo rado zakopati na dno ormara. Ovo su 4 najveća trenda iz prethodne godine, koja više neće biti IN u 2018. Evo zašto:

Jednorozi

Foto: Andersphoto / Shutterstock

Ako je nešto bilo BIG u 2017, onda su to jednorozi. Ovaj smo uzorak nosile na apsolutno svim odjevnim predmetima koji postoje, a bendovi su ih aplicirali do iznemoglosti, pa su nas ova magična bića gledala sa svega i svačega  – od modnih dodataka, preko šalica za čaj, do torbica za tablet. Unicornmanija zahvatila je i beauty branšu, pa je lansirana čitava gomila kozmetičkih torbica, kistova, ruževa i ostalih make-up proizvoda u obliku jednoroga, sve to, naravno, u kombinaciji s tonom šljokica. Starbucks je, pak, u svoju ponudu uveo Unicorn Frappuccino te peciva, tosteve, pa čak i salade s etiketom “Unicorn”. No, koliko god da je idealna žena u 2017. očito bila sanjiva srednjoškolka, ovaj će se trend polako ugasiti u ovoj godini, koja se ne zamara dječjim snovima.

Majice s besmislenim natpisima

Foto: freshfrogtees.com

Sukladno s prethodno rečenim, otpast će i ovaj trend, jer žena iz 2018. mrzi besmislene parole. To uopće ne čudi iz nekoliko razloga. Kao prvo, najpopularnija riječ u 2017. je bila “feminizam”, što govori dosta o trenutnom fokusu moderne žene, koliko god taj Beyonce i Taylor Swift feminizam bio plastičan.  Ne treba zanemariti ni činjenicu da i “Vogue”, do jučer autoritet samo za modu, sada ima rubriku “Opinion” u kojoj se na sasvim solidan način obrađuju najveća politička i socijalna pitanja – od seksualnog skandala sa Harveyem Weinsteinom do stavova američkog predsjednika Donalda Trumpa. Zanimljivo je da “Teen Vogue” nije ništa manje političan, čak bih se usudila reći da je i političniji.  Tako ćemo u 2018. prestati nositi majice s natpisima poput:  “Keep Calm And…” te se više okrenuti empowerment citatima kao što je: “Empowered women, empower women”.

Boho

Foto: Vogue.it

Protekla je, kao i godina prije nje, bilaje all about boho. No, Corey Varga koja uređuje blog You Could Travel tvrdi da će boho chic look, kao i sve što ide uz njega – egzotična putovanja i gypsy estetika, u 2018. biti prošlost. Gipsy utjecaj će, međutim, ostati i evoluirati u novi trend tzv. Gipsy Surf, koji je inspiriran boemima i putovanjima na daleke plaže. Estetika ovog trenda odisat će svim bojama duginog spektra i surf vibrom. S obzirom na to da se 60-e u 2018. vraćaju na velika vrata, inspiracija surf kulturom je posve jasna. Tako možete očekivati jarke boje, tropical uzorke, kao i one preuzete iz prirode, te printeve. Ovaj će novi modni stil popratiti i životna filozofija koja će poticati korisne društvene aktivnosti, poput recikliranja.

Bilo što u veze s klanom Kardashian/Jenner

Foto: Latina.com

Dizajner Louis Verdad odijeva neke od top zvijezda, poput Cate Blanchett, Madonne i Eve Longoria, no nikada nije odijevao Kim, Khloe, Kourtney, Kris, Kylie i Kendall. Zašto ih nikada nije odijevao? Zato što se, kako on kaže, svaki trend koji su ove cure prihvatile, ugasio prije nego bilo koji od njihovih reality showova. To znači da ćemo u 2018. reći doviđenja superuskim tajicama, nakitu koji odiše Japanom i kičastim modnim odabirima, što definitnivno uključuje “jeftine” topiće i traperice.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije