Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Zabavne i korisne knjige i slikovnice za vaše mališane

Svako dijete u svom životu ima slikovnicu koja mu je najdraža i od koje se ne odvaja, te želi da mu je stalno čitate.

Piše: Vesna Drakulic

Među najljepšima su i one iz kojih se nešto može i naučiti, a upravo takve nastaju iz ruku Lamije Beganović – Uzunović iz Zenice. No, ono što ih čini originalnim jeste i to što su sve te knjižice napravljene od platna!

Cijela priča je počela prije dvije godine kada je Lamija poželjela svom sinu kupiti igračku koja će biti i zabavna i edukativna, kako bi mu razvila maštu i kreativnost, te pomogla da razvije motoriku i vizuelnu percepciju. Pošto u prodavnicama nije našla ništa što bi ispunilo njena očekivanja, odlučila je da sama pokuša napraviti takvu igračku. I tako su nastale HAGI platnene knjige i slikovnice.

Foto: HAGI platnene knjige i slikovnice

Sam sadržaj knjige se prilagođava uzrastu i interesima djeteta za koje se ona i izrađuje. Kada dobije narudžbu, Lamija prvo dizajnira slikovnicu, a zatim počinje da kroji i šiva njene dijelove koje na kraju uvezuje i personalizuje za dječaka ili djevojčicu kojima je namijenjena.

„Knjige koje izrađujem su namijenjene stimulaciji ranog razvoja djece kroz igru i zabavu, kao i savladavanju nekih vještina koje su nama rutinske, a djeci veoma komplicirane. Tako su nastajale knjižice o vezanju pertli, kopčanju dugmadi, zatvaranju i otvaranju rajsferšlusa, oblačenju, pranju zubića, slaganju odjeće u ormar, pomaganju u kućanskim poslovima i brizi o samima sebi”, objašnjava Lamija.

Zahvaljujući HAGI platnenim knjižicama i slikovnicama mališani vježbaju memoriju, orijentaciju u prostoru, istovremeno potiču i svoju kreativnost i maštu. Trenutno HAGI u ponudi ima oko 70 stranica i kupci, u skladu sa potrebama i interesima mališana, sami biraju koje od njih će biti u samoj knjižici. Koliko je sve to uspješno pokazuje i činjenica da se Lamiji veoma često javljaju roditelji i zahvaljuju joj se zato što su njene knjige i slikovnice olakšale njihovoj dječici da se sami obuku, svežu pertlice ili operu zubiće prije spavanja.

Foto: HAGI platnene knjige i slikovnice

Lamija je po struci diplomirani ekonomista i radi kao šefica finansija u jednoj firmi u Zenici, a HAGI je nešto što je nastalo iz njene ljubavi prema djeci i njihovom vaspitanju. Svjesna je toga da su danas i mališani previše okruženi elektronskim uređajima i zbog toga želi da im pruži zanimljivu i šarenu alternativu televizoru, laptopu i mobilnim telefonima. Osim knjiga, HAGI u svojoj ponudi ima i edukativne igraonice za djecu, a Lamija trenutno radi na proširenju plasmana proizvoda i planira još mnogo lijepih stvari za sve klince i klinceze.

Ukoliko i vi želite da kupite igračku koja će vašoj dječici biti i zabavna i korisna posjetite Facebook stranicu HAGI platnene knjige i slikovnice ili je naručite na broj telefona 061/332-110. Lola magazin i Lamija su za nekoga od vas pripremili jednu edukativnu knjigu. Sve što treba da uradite jeste da objavite ovaj tekst na svom Facebook profilu i napravite printscreen objave koji ćete nam poslati u inbox Loline Facebook stranice. Prijave prikupljamo do ponedjeljka, 15. januara, u podne, nakon čega ćemo putem slučajnog odabira nagraditi jednog čitaoca. Srećno!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije