Naslovna vijestVauZabavna Lola

O, da, i plastika je nosiva, a ove je godine apsolutni hit

Ove smo godine sramežljivo poželjele dobrodošlicu plastici , no sada kada sa sigurnošću znamo da će vladati i 2018. vrijeme je da ju priznamo kao trend.

Piše: Iva Hanzen

Čemu se sramiti kada bez nje ne bi mogli zamisliti odjevne predmete poput kabanice ili kišobrana, a trendseterice već dvije zime za redom hodaju u čizmicama s plastičnom petom.

Foto: Bershka

U 60-ima smo ju također obožavale, a štovali su ju i dizajneri jer im je davala mogućnost da stvaraju moderne geometrijske komade čistih linija. Kada pričamo o futurizmu 60-ih, treba spomenuti i Andréa Courréges, navodnog izumitelja minice,  koji  se proslavio upravo svojim slavnim PVC  mini suknjama, kakve se sada vraćaju u modu, baš kao i njegove futurističke čizme inspirirane astronautima.

Foto: Luisaviaroma

Plastici smo dale priliku i tokom nekoliko zadnjih sezona u vidu PVC tajica, ipak nedovoljno da postane veći trend. No, dizajneri se nisu dali smesti pa su tražili nove načine kako da milenijalkama i ostalim fashionisticama predstave plastiku. Tako su, umjesto da gledaju u budućnost, inspiraciju potražili u 60-ima i njihovom retro futurizmu. I taman kad smo pomislili da je s ovim trendom gotovo, u zadnji je tren doživio twist, a modno osviještene cure diljem svijeta napokon su pale na njega i proglasile ga trendom koji će buknuti u 2018.

Foto: H&M

Da, u 2018. plastiku više nećemo moći ignorirati. Poznati svjetski dizajneri već sada imaju velike planove za ovaj materijal iz retro budućnosti. Tako dizajner modnih dodataka Ken Samudio kombinira Swarovski kristale s plastikom u ogrlici vrijednoj 2.890 dolara, dok zločesto dijete francuske mode, kako su u 60-ima zvali španjolskog dizajnera Paco Rabannea, modernu ženu vidi u crnoj plastičnoj haljini.

Foto: Luisaviaroma

Dvojac Dsquared² je prepoznao potrebe cura u pokretu, pa je izbacio plastični ruksak s cvjetnim uzorkom, inspiriran koloritima 60-ih, kakvi će također biti hit u ovoj godini.

Foto: Luisaviaroma

Pritom, nemojmo zaboraviti da plastika ne podrazumijeva samo čizmice s prozirnom plastičnom petom, metallic torbe poput tote modela i onog koji se nosi oko struka iz H&M-a, već i čitav niz drugih kolorita. Zara tako nudi nekoliko fantastičnih modela visećih plastičnih naušnica s resicama, koje ne izgledaju ništa manje sofisticirano samo zato što su od plastike. Posebno osvajaju one sa smaragdno zelenim resicama i obručima u kojima žuta, tirkizna i roza vode glavnu riječ.

Foto: Zara

Odlučite li nositi takve naušnice, kao i one u potpunosti sačinjene od plastike, na oversize veste sigurno ćete oduševiti svojom pojavom jer rijetko koji spoj bižuterije i vune izgleda tako ženstveno i sofisticirano. Nećete pogriješiti niti s plastičnom ogrlicom koja će čak i na sweatshirt izgledati glamurozno.

Foto: Zara

Stoga, razmišljate outside of the box i uključite ovaj IN materijal u svoju garderobu, ovo je ipak 21. stoljeće.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije