LjudiRadoznala LolaRazno

Kraljica otkazala poslušnost snabdjevaču grudnjacima

Saradnja britanske kraljevske kuće sa luksuznom britanskom kompanijom za proizvodnju grudnjaka “Rigby & Peller” je prekinuta nakon skoro šest decenija. Svemu je kumovala jedna knjiga.

Jelena Pralica

Foto: popsugar.com.au

June Kenton, bivša vlasnica “Rigby & Peller”, luksuzne britanske kompanije za proizvodnju grudnjaka koja je snabdijevala kraljicu Elizabetu Drugu, rekla je da je kompanija izgubila kraljevsku garanciju poslije izlaska njene knjige u kojoj opisuje detalje o probama u Bakingemskoj palati.

“Rigby & Pelle” je kompanija koja je cijelih 57 godina bila “zvanični snabdjevač” britanske kraljice i drugih dama iz kraljevske porodice. Ali, kada je June Kenton, koja je ovu kuću transformisala u vodeći svjetski brend na tom polju, u martu 2016. godine objavila knjigu “Storm in a D-cup” (Oluja u D-korpi) poslovni odnosi sa britanskom krunom je ubrzo završen, piše “Daily Express”.

Foto: livinglesh.com

June i njen suprug su kompaniju “Rigby & Peller” kupili 1982. godine, za 20.000 funti, a 29 godina kasnije ona je svoj udio prodala belgijskoj kompaniji “Van de Velde”. Ipak, June, koja ima 82 godine, je i nakon te 2011, ostala u upravnom odboru kompanije te nastavila da vodi brigu o brushalterima za kraljicu.

Ipak, sada je otkriveno da je kompanija izgubila “kraljevske preporuke”, koje je imala od 1960. godine, jer je June u svojoj knjizi pisala o uzimanju kraljičinih mjera, detaljno opisujući kako je kraljica tada bila polugola, a da su se u prostoriji nalazili i njeni psi. Osim kraljice Elizabete Druge, iznijeti su i detalji o probama princeze Dajane, te Kraljice Majke i princeze Margarete.

“Treba li da vam kažem šta radim? Pravim se da slušam Margaretu, i onda, kad izađe, poručim ono što želim”, zapisala je June jedan razgovor sa kraljicom Elizabetom.

Foto: rigbyandpeller.com

Tokom promocije knjige, June se predstavljala kao vodeći britanski “stručnjak za sise”, a jedan od slogana je bio da je i “najvećim damama potrebna podrška”. Detaljno je opisala i prvu probu sa kraljivom koja sada ima 91 godinu. Otkrila je i da je ledi Di poručivala kupaće kostime iz Izraela i prihvatala reklamne plakate na kojima su bile manekenke u donjem vešu i kupaćim kostimima, da bi ih dala prinčevima Vilijamu i Hariju koji su u to vrijeme bili na Etonu.

I dok će “Rigby & Peller” morati da povuku sve reklamne materijale koji bi ukazivali na to da su bili zvanični snabdjevači kraljevske porodice, iz Bakingemske palate su poručili da nikada ne komentarišu pojedinačne kompanije.

Inače, brushalteri ove kuće koštaju više od 110 evra, a tolika je otprilike i cijena gaćica.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije