KulturaRadoznala Lola

Demofest se zahvalio Ministarstvima na “pomoći”

Demofest, regionalni festival za afirmaciju demo bendova, koji ove godine obilježava 11 godina postojanja, koristi ovu priliku da se zahvali svim institucijama, a posebno Ministarstvu kulture Republike Srpske i Ministarstvu civilnih poslova BiH na podršci koju su nam dali i ove godine i tako se pridružili i UNESCO-u.

Redakcija

Zaista nam je veliko zadovoljstvo vidjeti da su još jednom, kao i svake godine do sada, prepoznali potencijal koji Demofest ima za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu te da su odlučili da svojom podrškom podrže i razvoj jednog od najvećih kulturnih i muzičkih događaja u Bosni i Hercegovini.

“Tražiti svoje ime na spisku projekata od značaja za kulturu BiH svake godine važna je aktivnost u našoj agenciji. Imali smo jedno vrijeme čak i nagradu za onoga koji pronađe Demofest na nekom od tih spiskova, ali je vremenom izgubila smisao, jer ime našeg festivala nikada nismo našli”, rekla je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Takođe, koristimo ovu priliku da istaknemo da će se 11. Demofest održati samo i isključivo zahvaljujući publici, upitima demo bendova koji stižu već od početka godine i zahvaljujući sponzorima koji su sa nama od početka.

Program festivala će biti u skladu s budžetom koji imamo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije