Hrabra LolaLoliteti

Lolitet: Unikatni ramovi za slike čekaju na vas

Znate onaj osjećaj kada poželite da dragoj osobi poklonite nešto jedinstveno i neobično, nešto što govori da ste mislili na nju kada ste birali dar? Isto tako je razmišljala i Nejra Spahić iz Sarajeva i zato je odlučila da počne sama da pravi poklončiće.

Piše: Vesna Drakulic

U početku su to bile ručno rađene čestitke, unikatne pletene rukavice za parove i dekoracije za prvi rođendan. Kroz svoj kreativni rad dosta je istraživala tržište i želje kupaca i zato se na kraju odlučila da počne da izrađuje jedinstvene ručno rađene ramove koje danas svi u BiH i regionu znaju pod imenom Frejmić.

“Trenutno u ponudi imamo ramove jedinstvene dimenzije 23 x 23 cm karakteristične bijele boje koji su dublji od klasičnih okvira za fotografije. To nam omogućava da u njima čuvamo različite uspomene – od rođenja bebica, različitih čestitki za rođendane, godišnjice, useljenja u nove domove, prve Nove godine, Božiće i sve druge bitne trenutke”, priča Nejra.

Osnovna konstrukcija Nejrinih frejmića su medijapan, staklo i čvrsta kartonska pozadina. Personalizovane detalje u unutrašnjosti ramova uglavnom pravi sama.

Foto: Frejmić

Da bi se napravio jedan okvir za slike potrebno je mnogo ljubavi, truda, rada i kreativnosti, a svega toga Nejri nimalo ne nedostaje. Prvo se pravi osnova frejmića zato što se ona mora osušiti i sastaviti. Prije samog sastavljanja medijapan se siječe na odgovarajuće dimenzije. Nakon što se spoje svi dijelovi frejmić se boji i uljepšava. Nejra sasluša želje kupaca i u skladu s tim stvara kreativne i predivne detalje kao što su perlice, fotografije, kristali, citati i sve što za klijenta ima neku sentimentalnu vrijednost. Nakon što naručite svoj frejmić na njega ćete čekati oko pet do sedam dana. Ljudi najčešće naručuju motive vezane za rođenje bebica i njihove prve rođendane, ali i za godišnjice braka. Svaki od ovih prelijepih ramova ima svoju priču, a i sama Nejra često napravi frejmić i prema svojim željama.

“Inspiraciju pronalazim svuda u okruženju i zaista dosta frejmića napravim isključivo za sebe kako bih izrazila svu maštu i kreativnost koja mi u tom momentu dođe. Ubrzo nakon toga ti frejmići nađu svoje vlasnike jer se ljudima dopadne to što uradim. Također, u današnjem svijetu tehnologije ideje razmijenjujem sa kreativcima koji se bave ovim ili sličnim poslom širom svijeta. Postoje i momenti u kojima nema inspiracije, ali tada se bavim sastavljanjem frejmića ili jednostavno dam sebi malo odmora i napunim baterije”, objašnjava Nejra.

Ukoliko i vi želite da sebi ili dragoj osobi poklonite personalizovani ram za slike možete da ga naručite preko Facebook stranice i Instagram profila Frejmić, putem E-maila [email protected] ili na broj telefona 060/3117-557. Budući da se bliži Dan zaljubljenih Lola magazin i Frejmić su za nekoga od vas pripremili jedan ram za slike u duhu tog praznika.

Foto: Frejmić

Sve što je potrebno da uradite jeste da lajkujete Facebook stranicu Frejmić, objavite ovaj tekst na svom Facebook profilu i napravite printscreen objave koji ćete nam poslati u inbox Loline Facebook stranice. Prijave prikupljamo do srijede, 31. januara, u podne, nakon čega ćemo putem slučajnog odabira nagraditi jednog čitaoca. Srećno!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije