Praktična LolaŽivot

Tri pravila Bila Gejtsa kada je reč o deci i upotrebi mobilnih telefona

Za većinu ljudi imena Bil Gejts i Stiv Džobs sinonimi su za tehnološke inovacije.

Redakcija

Izvor: Zelenaucionica.com

Ali, iako su oni praktično zaslužni za to što kompjuteri i mobilni telefoni danas izgledaju tako kako izgledaju i iako su ih oni učinili dostupnim široj populaciji, i jedan i drugi su veoma strogi kada je reč u upotrebi tehnologije u kući.

Konkretno, Bil Gejts od svoje dece traži da poštuju tri pravila: prvo, nema mobilnih telefona pre 14. rođendana; drugo, nema mobilnih telefona za stolom dok se jede; i treće, mobilni telefon se ne nosi u krevet.

Jednom prilikom u intervjuu za The Mirror, Gejts je rekao, “Zadatak roditelja je da uvek traži isključivo dobre načine za upotrebu tehnologije, kao što je upotreba u svrhu učenja ili održavanja kontakta s prijateljima, ali i da paze da upotreba ne postane neumerena.

Foto: Shutterstock.com

I preminuli Stiv Džobs takođe je postavljao vrlo stroga ograničenja svojoj deci. Stroga do te mere da je svojoj deci zabranio upotrebu iPad, u čijem je stvaranju i sam učestvovao. Ovo je izjavio 2011. u intervjuu za The New York Times.

Ako dva najveća tehnološka maga u istoriji računara svojoj deci nameću izuzetno stroga pravila kada je reč o upotrebi tehnologije, kako je moguće da većina roditelja ne sledi njihov primer?

Kada su vaša deca dobila prvi mobilni telefon?

Izvor: Zelena učionica

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije