PojaveRadoznala Lola

Stiže čips za dame. Ili samo one koje se ustručavaju polizati prste

Nema ništa ljepše od toga kada uz dobar film pored sebe imate punu posudu čipsa, ali šta da radite kada vam zazvoni telefon, a ruke su vam masne od listića krompira?

Prevela: Vesna Drakulic

Izvor: Salon.com, Freakonomics.com

Ne možete pauzirati film koji ide na nekom televizijskom kanalu, a ni oglušiti se na telefon koji uporno zvoni. I šta je rezultat? Masni otisci prstiju na telefonu, pokvareno raspoloženje i činjenica da ste propustile najbolji dio filma. Iznervirale ste se, a vaš Muškarac vas je upitao: “Pa zašto nisi samo polizala prste?”

“Mnogi momci jedu čips i uživaju u tome da poližu so i masnoću sa prstiju. Žene to ne rade. Isto tako, one ne vole glasno žvakati na javnom mjestu, niti trpati sitne komadiće krompira u usta”, objašnjava Indra Nooyi, direktorica kompanije “PepsiCo”, koja ovih dana radi na inovativnom čipsu za žene.

Ti specijalni listići krompira će biti u drugačijem pakovanju i ponudi, bogatog okusa i manje hrskavi, kako se ne biste ustručavale da ih jedete u bioskopu ili autobusu. Najbolje od svega je i to što vam nakon jela ruke neće biti mnogo zaprljane, a grickalice ćete navodno moći da nositi i u svojim torbicama.

Još uvijek se ne zna kako će tačno izgledati ovaj “čips za dame”, no ako će ličiti na prethodne pokušaje proizvoda namijenjene određenom spolu (olovke i slušalice), onda bismo mogli očekivati i namirnice u rozoj boji.

Prije Indrinog dolaska, “PepsiCo” je bio fokusiran na prodaju soka i grickalica. Sa ovom damom na čelu kompnija je počela da pravi razne proizvode, a svi oni su podijeljeni u tri kategorije – “Zabavno za tebe”, “Bolje za tebe” i “Dobro za tebe”. Proizvodi iz posljednje kategorije imaju manje šećera i masnoća, a među njihovim sastojcima ćete naći i voće, povrće, integralne žitarice i orašaste plodove. U ovoj kategoriji su brendovi “Tropicana”, “Quaker” i “Aquafina”.

U grupi “Bolje za tebe” naglasak je na sokove i čips sa manje kalorija, dok su članovi kategorije “Zabavno za tebe” brendovi kao što su “Doritos”, “Pepsi”, “Mountain Dew” i “Lays”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije