LjudiNaslovna vijestRadoznala Lola

Najmlađa majka ikad i nakon 79 godina krije surovu istinu

Godine 1938. najmlađa majka u istoriji medicine rodila je svoje prvo dijete, sina kojeg je nazvala Gerardo. Mlada majka Lina Medina je i sama bila dijete – imala je samo 5 godina. Iako se čini kao nemoguće, to je istina.

Prevela: Jelena Pralica

Izvor i foto: Shared.com

Djevojčicu je u to doba majka dovela u lokalnu bolnicu u gradu Pisco, u Peruu, sa naizgled velikom izraslinom u stomaku. Prema navodima iz dokumeneta, u bolnicu je jednog dana ušetala umorna i raščupana Indijanka sa podnožja Anda, vodeći za ruku sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka.

Žena je zamolila doktora da iz djevojčice istjera zle duhove koji su je zaposjeli, a doktor je vjerovao da je u pitanju tumor abdomena. Međutim, uslijedio je šok, kad je ljekar saopštio da je njihova kćerka zapravo u sedmom mjesecu trudnoću. Ona je 14. maja 1939. godine rodila dječaka, carkim rezom, jer joj je karčica bila isuviše mala za porod prirodnim putem. Tada je imala pet godina, sedam mjeseci i 12 dana, barem tako tvrdi zapis iz tadašnjeg La Presse Medicale.

Dr. Geraldo Lozada preuzeo je slučaj i doveo djevojčicu u specijalizovanu bolnicu za žene gdje je definitivno potvrdio trudnoću. Ljekari su potvrdili da Lina u toj dobi mogla da ostane trudna jer je rođena s rijetkim stanjem, poznatim kao “prerani pubertet”. Ona je, naime, menstruaciju dobila između druge i treće godine. Kada je imala pet godina, u potpunosti su joj bile razvijene grudi. Inače, pubertet kod djevojčica počinje u dobi od 11, a dječaka sa 12 godina.

Pošto je bila tako mlada, odmah je posumnjano na seksualno zlostavljanje. Njen otac je osumnjičen za incest i uhapšen zbog navodnog silovanja kćerke, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

 

Pojedini su navodili da je djevojčica možda prisustvovala na nekim od lokalnih svečanostima Indijanaca u tamošnjim selima, koje su nerijetko završavale orgijama, tokom kojih silovanja nisu bila neuobičajena.

Lina je rodila dječaka teškog 2700 grama, koji je bio zdrava i napredna beba. Zajedno su napustili bolnicu nakon nekoliko dana. Živjeli su sa Lininim roditeljima, kao sestra i brat – niko nije znao da su zapravo majka i sin, što ni Gerardo nije znao do svoje 10. godine. On je umro 1979, usljed bolesti koštane srži, u dobi od 40 godina. Lina se u međuvremenu udala, tačnije 1970. godine, i u dobi od 38 godina rodila drugog dječaka.

 

Takođe, uspješno je završila školu te radila kao sekretarica ljekaru koji je vodio njen slučaj, a koji joj je pomogao da stekne obrazovanje.

Međutim, do danas, Lina nikada nije otkrila ko je otac njenog djeteta, niti okolnosti kako je ostala trudna. Sada, kad ima 84 godine, ona i dalje odbija da daje intervjue ili govore o prošlosti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije